Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Dalénium Science Center 2018

(Sverige, Stenstorp, Skövde, Dalénium Science Center)

Skogsmaskin

Bilsimulator

Vattenlek med båtar och slussar

Vi utförde ett testfamiljsuppdrag för Barnsemester på Dalénium. Vi åkte dit en solig dag i början av juli och det var ganska få besökare, vilket gav oss ännu större möjligheter till att prova alla olika saker som fanns. Dalénium är inte så stort men vi slogs av hur mycket som fanns att göra och hur fantastiskt välordnat allting var. Personalen fanns nära tillhands och var mycket kunniga.

Lokalen var uppdelad i olika avldeningar, så det var lätt att hitta det man var intresserad av direkt. Sonen, 7 år gammal, testade allt från programmering till vattenleken och alla olika experiment. Det som han fastnade mest för var bilsimulatorerna och ett mörkt rum där uppdraget var att undgå massa laserstrålar. Dottern på 3 år gillade att lyfta trästockar med skogsmaskinen, gå bland laserstrålarna och trycka på knapparna i reaktionsväggen. Båda barnen gillade avdelningen där det fanns olika byggmaterial såsom stort mekano och stora lätta byggklossar.

Just den här dagen hölls en liten kurs där vi lärde oss vika pappersflygplan och tillverka andra typer av flygfarkoster som vi sedan fick testa att kasta ner från en balkong. Vi tittade också på en uppvisning som en i peronalen höll, som innehöll olika experiment med såpbubblor på olika sätt. Detta tyckte hela familjen var väldigt spännande och lärorikt!

Det finns en caféteria med tillhörande sittdel där glass, fika, drycker och lättare lunch kunde köpas. det finns även en liten butik där spännande tekniska prylar och andra skojiga saker kunde köpas.

Vi tillbringade ca 3 timmar på Dalénium, inräknat en kortare glasspaus. Vi tycker att detta är ett av de bästa science center vi varit på och vi lärde oss hur mycket som helst, såväl barn som vuxna! Extra plus för att alla experiment och aktiviteter fungerade och hade lätta instruktioner!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se