En kanondag på High Chaparall!
Annons
Reseberättelse:

En kanondag på High Chaparall!

(Sverige, Hillerstorp, High chaparral)

Vi ( 2 vuxna med 1 barn på 6 1/2 år) börjar vår dag på High Chaparall med en tågresa till Mexico, det blir startskottet på en fartfylld dag med massor med äventyr.

En rekommendation, införskaffa laddade knallpulverpistoler, det blir så mycket mer spännande då :D

Vilka shower! Den coolaste, med mest action är Wild West Stunt Show, barnen får vara med och "spränga" tunnor genom att sikta på dom. Det pekas, skriks och ropas från läktaren, barnen är som galna och jag förstår dom fullständigt. En genomtänkt och grymt genomförd show med cowboys, snabba hästar, slagsmål och höga smällar. 

Showen som får sonen att ligga dubbelvikt emellanåt är naturligtvis Lucky Luke Show, och bröderna Dalton med sin härliga mamma. Barnen blir medbjudna in i showen genom att Lucky Luke pratar med publiken och det pekas, ropas och hojtas om vart Daltons gömmer sig. 

I The Indian Show fick vi uppleva rituella sånger med dans. Spännande att få en inblick i indianernas historiska kultur. Att gå runt i deras by och se hur det kunde se ut väckte frågor hos sonen som vad åt dom, hur lagade dom mat osv. 

En lekpaus i Buffalo City där alla barn leker cowboys, indianer och klättrar på husen ger en skön vilopaus för benen och möjligheten att hämta andan mellan äventyren. 

Lite Guldvaskning hann vi med, sonen gick in i vaskandet med hull och hår. Spännande när alla små guldkorn förvandlades till ett guldmynt som blir ett minne att ta med sig. 

Det fanns gott om ställen med mat och dryck, men man kan ta med sig mat själv, då det finns grillmöjligheter och ätplatser lite varstans i parken. Gott om toaletter. Mycket hjälpsam och trevlig personal.

Känslan när ens barn ögon glittrar och man ser dom hålla andan för det är sååå fasligt spännande, den känslan fick sonen på 6 1/2 år uppleva några gånger på High Chaparall. Vi kommer helt klart komma tillbaka för mer äventyr! 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se