Treewalker Höghöjdsbana
Annons
Reseberättelse:

Treewalker Höghöjdsbana

(Sverige, Löddeköpinge, Treewalker)

Plattform

Grön bana

Balansgång

Fyra spända besökare, två barn på 10 och 17 år samt två vuxna. Pirr i magen och en underbar känsla av att ett äventyr väntar.

Efter ett enormt trevligt välkomnande av personalen och en glass i magen va vi redo för säkerhetsgenomgången. En liten utbildning i hur utrustningen fungerar samt att vi alla fick testklättra i en låg enkel bana för att visa att vi lärt oss det som behövdes.

Taggade och redo för de första banorna! Två gula banor som va låga och lätta. Två gröna banor som va lite högre och genast lite svårare och jobbigare. Efter dessa banor slutade 10-åringen.. Det är lätt att bli lite rädd och man blir då osäker på sin egen förmåga och vågar inte fortsätta.

Det äldre barnet och vi vuxna körde vidare med de två blåa banorna och här fick man verkligen testa sitt mod. Högt uppe i träden ska man kliva ut på tunna linor och balansera, pinnar som svajar, snören som gungar och åka zip line i full fart!

Vi överlevde och kände att vi måste försöka med den röda banan också.. Där står det tydligt på lappen innan man börjar att det krävs både styrka och mod. Banan går ca 11 meter uppe i träden och avslutas med ett fritt fall rakt ner. Den röda bannan beräknas ta iaf 20 min. Och här ska man veta att det tar på krafterna, både fysiskt och psykiskt.

Under hela tiden vi va i den röda banan hade vi en av instruktörerna under oss som gav tips om hur man ska göra och peppade oss att klara det. Kändes väldigt tryggt och bra.

Vi klarade det alla tre och kände oss väldigt stolta efteråt! En fantastisk känsla infinner sig i den något sargade kroppen.

Otränad som jag är har jag haft enorm träningsvärk ett par dagar efteråt, men det va det värt!

Man får ta med sig egen fikakorg eller så köper man det i deras lilla kiosk. Finns även superfina marmelader från en gårdsbutik. Vi handlade både det ena och det andra som "belöning" för att vi va duktiga :)

Superrolig aktivitet som vi gärna återkommer till!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se