Testfamilj på universeum
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på universeum

(Sverige , Göteborg , Universeum )

Hej, 

Vi blev testfamilj för universeum sommaren 2018. Och wow vilken upplevelse vi hade. Jag och sambon samt våra två barn på 7 år och 6 månader va och besökte universeum.

Jag var lite bekymrad innan besöket pågrund av att man inte kommer runt överallt med barnvagn. Jag hade ingen lust eller ork att bära runt på henne en hel dag. Men efter att ha läst på mig lite mer på universeums hemsida så såg jag att dom lånade ut bärsele och barnvagnslås. Hur bra är inte de då? Jag var lika förväntansfull som min lilla 7-åring. Så väl på plats lånade vi både bärsele och barnvagnslås. Och åkte sedan hissen upp för att gå på översta planet.

Sonen var ivrig och den lilla visste inte var hon skulle kolla. Det fanns fiskar och andra levande varelser från havet. Så spännande att få se! Och att få gå i en tunnel med fiskar över sig var väldigt häftigt. Sonen gick flera gånger där. Och regnskogen var den störta favoriten hos oss. Att få gå i den miljön. Fuktig och varm luft, och få se djur som är lösa.

Efter en lång stund i regnskogen var det dags att upptäcka i de andra planen. Ett gympapass och kemilabb. Men även att få se hur det funkar i rymden. I en rymdraket. Och vad man väger på olika planeter. Där spenderades lång tid. Och sonen hade så många frågor som man fick försöka sig på att svara.

Jag tror dom ändrar dom rummen ibland. För jag minns att jag besökte universeum när jag va mindre och då fanns det en polisbil där samt att man kunde få testa att spela in väderrapport osv. Ska jag jämföra upptäcksrrummen som det är nu jämfört med när jag var mindre så måste jag säga att det va roligare och mer spännande när de va polisbil osv där. Men kan ju va för att jag inte är så intresserad av verken kemi eller rymdraketer. Även att det är väldigt intressant. Universeum har bra tillgång till mat och dryck.

Universeum är helt klart värt ett besök! Vi kommer definitivt åka dit fler gånger! Vi somnade gott den kvällen. Lilltjejen somnade i bilen påväg hem. Så universeum får definitivt 10 poäng av 10.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se