Annons
Reseberättelse:

Sala Silvergruva 21 feb 2009

(Sverige, Västmanland, Sala, Sala Silvergruva)

Dax att kika på kartan innan det bär av 155 meter ner i gruvan..

En RIKTIG skattkarta...

KAN det vara skatten som hittat...??

På eftermiddagen den 21 feb var det dax för en ny spännande guidad tur i Sala silvergruva. Den är riktad till barn mellan 8-12 år.
 
Alla samlas i receptionen för att få lite information och att sätta på sig skyddsutrustning, i detta fall en hjälm med pannlampa.
 
Guiderna tar oss med till en liten byggnad på gården där man har en gamal kista med div föremål i..bla en HALV skattkarta.
Guiderna berättade en historia om en man som varit i Gruvan för 100 år sen, det var hans kista dom hittat....
Denna "Sven" som ägt kistan försvann bara och det enda man vet är att han INTE hittade den svarta värdefulla sten som han skrev om i sin anteckningsbok....
 
Det är just den stenen som barnen ska försöka hitta...men först måste man hitta den andra delen av skattkartan...
 
 
Har ni vägarna förbi Sala - missa inte denna aktivitet och glöm inte att ta på er VARMA kläder HELA året om. Det är inte mer än 3-4 grade plus grader i gruvan oavsett årstid....

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se