Annons
Reseberättelse:

En hel dag med vattenlek

(Sverige, Arvika, Sunne Sommarland)

Minstingen älskade barnpoolen olika kanor!

Böcker till mamman

Pappans favorit

Härligt för alla att njuta i ”the river”

En dag i Juni besökte vi Sunne Vattenland med hela familjen och något extrabarn. Barnen är i ålderna 2,8,11 och 13 år.

För de stora barnen som är mycket vattenvana och simkunniga så var området toppen. Lagom stort för att gå runt själv och åka alla häftiga attraktioner som inte de små vågade. Favoriten hos de stora var helt klart Mammuten då det var roligt att sitta flera och åka samtidigt! Lagom läskigt och väldigt roligt!

8-åringen som inte är så mycket för snabba banor och höga höjder uppskattade "The river"  mest då det var härligt att bara flyta runt i floden på en ring. Eftersom hon nyss lärt sig simma så var det lättare att flyta framåt och simma långt med hjälp av floden!

Lillkillen älskar fart och vatten och skulle helst velat åka stupet. Blev lite tårar när han insåg att han bara fick stanna i barnlandet. Men för de flesta 2-6-åringar så fanns det alldelese tillräckligt med vattenlek där! 2-åringen var sedan nöjd hela dagen med att åka i de olika kanorna där! 

Pappan i familjen testade alla rutchbanorna och verkade gilla det röda stupet bäst! Mamman nöjde sig med the river och småbarnsområdet!

Parken är ren och fräsch, trevlig personal och lagom stor. Här finns enklare glasskiosk och man kan även köpa mat, exempelvis tacobuffe. Vi hade dock picknick med oss och det funkade fint det med. Dock rekomenderas att ta med egen picknickfilt då det inte finns så många picknickbord på området.

Det finns två varmare pooler på området( de övriga poolerna är också varma och sköna förstås). Dessa har tak över sig och är tänkta för att värma sig i skulle jag tro. Tyvärr var det så mycket stoj och lek här inne och inga badvakter i närheten så det var omöjligt att njuta eller stanna en längre stund på grund av den otroligt höga ljudvolymen.

Duschar finns och stort omklädningsrum. Duscharna är dock för få så kön var lång vid stängningstid. Omklädningsrummet är stort och rymligt och det finns gott om toaletter.

Dagen var lyckad och alla var mycket nöjda. Vi kom vid öppningstid och stannade till stängningstid. Inga problem att fylla en dag här och alla hade att göra hela tiden! Köerna var korta och det fanns en variation av rutschkanor, vattenhinder och även en del att göra på land så som studsmatta, litet lekhus och uppblåsbar rutchkana. I sjön bredvid fanns en stor uppblåsbar hinderbana som de stora barnen uppskattade. 

Kan rekomendera en dag på Sunne Sommarland om du är i närheten!

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se