Spännande och rolig dag på Kalmar slott!
Annons
Reseberättelse:

Spännande och rolig dag på Kalmar slott!

(Sverige, Kalmar, Kalmar slott)

Vi tillbringade en varm lördag i juli på Kalmar slott med våra två barn 4 och snart 8 år. Vi var där med en familj med barn i samma åldrar. Det var under perioden som Barnens slott pågick.

Vi började med att gå in och registrera barnen för "Slottskampen" (från 7 år) och "Ett hemligt uppdrag" (från 3 år). De fick riddarkläder och lappar att samla stämplar på. Det är ett mycket ambitiöst program med guidade visningar och programpunkter som återkommer några gånger under dagen. Det är anpassat för barn i olika åldrar.

All personal som jobbade på barnens slott var fantastiska, otroligt duktiga med barn och mycket måna om att hjälpa till/leva sig in i rollerna och se till att barnen fick en fantastisk upplevelse. 

Uppdragen och de olika utmaningarna var ambitiösa. Det fanns olika svårighetsgrad, vissa som man interagerar med personalen och vissa där barnen lätt klarar själv och andra med viss hjälp. Såklart också åldersberoende. De mindre barnen gör vissa, men färre, av de utmaningar som de större barnen gör. Skattjakt med hovnarr för de små barnen där barnen på ett interaktivt sätt får leta efter skatten. Magikershow med alkemist för alla. Efter att utmaningarna är genomförda krönes (de stora) barnen till prinsessa/narr/riddare/prins eller dylikt under mycket ceremoniella former. Väldigt imponerande!

De olika utmaningarna görs på egen hand, kröningen och en av utmaningarna (frivillig) finns som programpunkter som återkommer några gånger under dagen. De 10 punkterna tog ca 1,5 timme för vår 8-åring att genomföra, då hanns även en magikershow med. 

Det finns också en utklädningskammare, en seriös pysselkällare med mycket gratis pyssel och vissa saker man får betala en liten slant för (materialet) och en liten shop. 

Det fanns även mycket att göra och guidade turer för vuxna som vi inte hade tid/möjlighet att närvara vid. 

Det enda som drog ner upplevelsen var lunchen. Kalmar slottsresturang är tydligen en tjusig restaurang med jättegod mat, som på sommaren öppnar upp och blir café/musei-restaurang. Där fanns bra mat till barnen, köttbullar/pannkakor/korv för 60-80 kr. För vuxna fanns ingenting för under 165 kr, annat än fika som även den var dyr. När vi beställt mat tog det 25 min innan vi fick den. Maten var onekligen mycket god, men vi var inte där för en kulinarisk upplevelse. 

Så kort sagt, väl värt ett besök under perioden då Barnens Slott är öppet om man har hela dagen på sig, och har barn som är redo att delta i aktiviteterna. Men ta med egen lunch eller ät innan!

 

 


Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se