Bakken, en mysig upplevelse i lummigt nöjesfält
Annons
Reseberättelse:

Bakken, en mysig upplevelse i lummigt nöjesfält

(Danmark, Köpenhamn, Bakken)

Förväntansfulla barn innan resan åkte hem med ett stort leende på läpparna.

Bakken är bra, mycket bra. Svårt att jämföra med Liseberg, men på Bakken får man ett mer mysigare nöjesfält. Det finns mycket för barn upp till kanske 15 år. Många mindre berg och dalbanor för olika nivåer. Vår tvååring kunde även åka en del karuseller och annat.

det är smidigt med stor parkering precis i anslutning till parken. Med hjälp av åkband scannade man för att komma in till attraktionerna, smidigt.

det finns en del matställen, både snabbmat och restaurang. Kanske lite dyrare än vanligt. Det är mycket folk i rörelse i parken, då det är gratis inträde, men inte lika många som åker, vilket resulterar i korta köer. Så mycket våra tre barn hann åka hade vi aldrig hunnit på Liseberg. 

Tänk er det Pippi Långstrump-avsnittet där dem är på ett tivoli, lite sådan känsla fick jag. Mycket träd och buskar, mycket skugga. Jonglörer som går runt på gatorna och en och en annan clown. 

Dock får Bakken ett slitet uttryck. Äldre attraktioner som gnisslar och låter, inga flashiga ”nyheter”. Men för oss behövdes inte detta. Barnen uppskattade parken som den var. Jag och frugan brukar vara petiga med att det ska vara rent och fräscht, men vi tyckte att det var inget att anmärka på.

i början av parken finns ett stort grönområde där du kan fika egen medtagen mat. Det finns tyvärr inga grillar som man kan använda.

Vi överväger att åka till Bakken igen nästa gång istället för Liseberg, det är en smaksak såklart men för oss var det perfekt. Om barnen är mer på ”Helix” nivå så kanske Liseberg passar bättre.

De Vilde Mus, Rutschebanen var favoriten för vår 8 åring. Vår 6åring föredrar mer Rodeobanen och vår 2åring älskade Jeepen.

Länktips: Åkattraktioner | Mat och dricka | Planera ditt besök | Biljetter och priser | Hitta till Bakken

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se