Annons
Reseberättelse:

Barnens gård - ett ute-lekparadis för barnen

(Sverige, Karskrona, Barnens gård)

Jag och mina två barn 4,5 och 6,5 år samt deras mormor har haft en jättehärlig heldag på Barnens gård i Karlskrona. Hade barnen fått bestämma och vi hade bott närmare hade det garanterat blivit mer än ett besök i sommar!

Barnens gård är en kombination av lek, äventyr, lantgårdsdjur och vattenland. Kombinationen gör att det funkar för såväl små som stora barn, alla kan hitta något roligt som passar.

Med tanke på sommarvärmen i år så spenderade vi flera timmar av vår dag i vattenlandsdelen. Äldsta sonen har precis lärt sig simma i sommar så han hade jättekul i vattenrutschkanor och i äventyrspoolen där man kunde svinga sig ut i vatten med hjälp av en lian. För lillebror fanns anpassade bassänger med grunt vatten och mindre vattenrutschkanor som även han klarade att åka på egen hand under uppsikt.

Den största vattenrutschkanan som kallas tjurruset vågade vi oss inte på att prova i år men där åkte många lite äldre barn och en hel del åkglada föräldrar. Jag uppfattade vattenlandet som väldigt genomtänkt med bra säkerhetstänk. bassängdjup var tydligt utmärlkt vid varje bassäng och det fanns en mätskylt där barnen kunde mäta sig och se om de bottnade. Poolerna hade en lagom stolek för att man som förälder lätt skulle kunna övervaka barnens badande på från poolen och från land. Det fanns även badvakt på plats.

Lekdelen av Barnens gård är ocså uppdelad i flera delar som passar barn i alla åldrar. En rolig lekpark med en lekstälning gjord av en skördetröska är det första som möter besökaren. Där roade sig både storebror och lillebror en bra stund. Extra plus att man hade översikt över lekparken från restaurangdelen. Lillebror gillade även grävskoporna som gick att skopa sand med på riktigt.

Matutbudet i restauragen tycker jag fungerade bra även för vår familj som inte äter kött, alla blev mätta och nöjda med lunchen.

Det finns ett härligt billand där killarna fick köra olika fordon på "riktiga" vägar, låtasastanka mm. Det var mycket uppskattat. Dessutom uppdelat på en bilbana för lite mindre barn och en större bana där man bland annat kunde köra genom en tunnel.

6,5-åringen uppskattade att få utmana sin mamma i femkamp som innehåll allt ifrån hästskokastning, spikutmaning, dragkamp och kuddkrig på bom. Labyrinten och hnderbanan var andra delar som han uppskattade extra mycket. De stora studsmattorna gillades av båda barnen.

Det finns möjlighet att klappa olika lantgårdsdjur och smådjur som kaniner samt vara med djurskötarna vid djurmatning. 

En av dagens absoluta höjdpunkter blev att åka hölass bakom en traktor upp till kohagen, där vi fick lära oss lite mer om kor och sen avslutades turen med den fartfyllda "bonna-svängen" som fick barnen att ropa igen, igen!

Tack barnsemester.se för en underbart rolig dag, vi kommer absolut att återkomma till barnens gård nästa sommar igen!

 

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
Fri entré för ett barn per vuxen på Kattegatcentret
Fri entré för ett barn per betalande vuxen på Åbergs Museum
Fri entré för ett barn per familj på Fårup Sommerland
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Det Oceanarium
Danmark
Lalandia Billund
Danmark
Aalborg Zoo
Danmark
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se