Gycklaren bäst
Annons
Reseberättelse:

Gycklaren bäst

(Sverige, Kalmar, Kalmar slott)

Man måste hjälpa varandra att dra tillbaka hästen.

pysselverkstaden, här finns det mycket att välja på.

Vi var på Kalmar slott med våra 5 söner 1, 5, 7, 12 och 14 år. Bäst trivdes 5 åringen och 7 åringen, 1 åringen var för liten och de stora tyckte att de var för stora för detta. Här fanns drottningen, kungen och svarta riddaren med flera. Vi började med att gå ner i verkstaden där det fanns pyssel, både som kostade och var gratis. Vi hade bestämt oss för att se vad man kunde göra som inte kostade något. Barnen gjorde var sin krona. Där fanns väldigt trevlig personal som hjälpte barnen med att få sina kronor fina. Det fanns även så man kunde köpa svärd och sköld som man kunde köpa och måla. Ville man kunde man bli dubbad av kungen, men det struntade vi i. Det bästa på hela besöket var skattjakten med gycklaren. Han var så rolig och det var även att vi föräldrar tyckte att han var rolig. När de hittade sin skatt fick de träffa kungen och så fick de en liten krona i ett rött snöre som de kunde knyta runt handleden. Efter gick vi och utforskade slottet. Där kunde man se hur en kung/drottning sov, hur det kunde se ut när de åt och vad de åt. 5 åringen och 7 åringen tyckte att det var lite konstiga saker de åt, mest reagerade de på fågeln med brödet i? Det fanns även en utställning av Da Vinci. Det fanns lite uppfinningar som barnen fick testa hur de fungerade och det var uppskattat, för det är inte alltid lätt att man inte får röra sakerna som man ser. När det var klart testade barnen på att testa hur man gjorde när man anföll på häst. Då kom gycklaren igen och han kom ihåg barnen. Så roligt för det blir mer personligt för barnen när han hälsar på dom och säger deras namn. Allt som allt är det perfekt om man har barn i åldrarna 4-9 år och som gillar riddare och prinsessor.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se