Testfamilj på Kreativum Science Center
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Kreativum Science Center

(Sverige, Karlshamn, Kreativum Science Center)

Mindball

Stridsflyg

Skogsmaskinssimulatorn

Vi hade turen att få testa Kreativum Science Center i Karlshamn. Vår familj med barn på 7 och 10 år, åkte med bil till Kreativum. Det fanns gott om parkeringsplatser (gratis) och från parkeringen var det nära. 

I kassorna vid entrén kunde man välja om man ville köpa biljett endast till Kreativum eller en kombinationsbiljett som även gällde till Blekinge exotiska värld som låg alldeles i närheten.

Kreativum var uppdelat i olika avdelningar. Vi började i den delen som kallades Människans sinnen. I denna del var barnens favorit helt klart Mindball, "spelet" där det gäller att inte tänka. Detta ville de köra ett antal gånger. En annan favorit i denna del var ett reaktionstest där det gällde att under 60 sek slå till knappar som lyste på väggen.

När vi var klara med denna avdelning fortsatte vi in till en annan del där man kunde spela "green screen" spel. Favoriten här var ett fotbollsmål där det gällde att rädda skott. Här var det lite kö, men max 5min.

Vi tog även en snabb titt i avdelningen som kallades Jorden i Universum. Här fanns inte så mycket att göra, men en hel del information om solsystemet och planeterna. Det som uppskattades mest här var att man kunde gå in i ett mörkt rum med solsystemet i taket. Genom att trycka på de olika namnen på olika stjärnbilder kunde man se deras placering på himmelen.

När vi var klara med denna del valde vi att ta lunch. Det fanns mycket bra möjligheter att äta medhavd lunch, med gott om platser både inne och ute. Extra plus för platserna ute, förrutom att det var väldigt vackert så fanns det även saker att hitta på för barnen. Bla. kunde de göra jättesåpbubblor eller provsitta ett gammalt stridsflyg, vilket sonen tyckte var en riktig höjdare. Om man inte har egen mat med sig fanns det ett café på andra våningen där man kunde köpa mat eller fika.

Efter lunchen tog vi oss upp på andra våningen vilket passade perfekt eftersom det just då var dags show på scenen. Showen varade i ca 15min och experimenten uppskattades av barnen. På andra våningen kallades avdelningarna, Vad jorden ger och Vad människan utvecklat. Vi var ganska trötta när vi nådde våning 2. Det var inte så mycket folk på Kreativum när vi var där så det var inga problem för barnen att själv gå runt och titta på det som intresserade dem mest vilket var en fördel. I denna del gillade de mycket att leka med såpa, köra båtar och skogsmaskinssimulatorn.

Sammanfattningsvis kan man säg att Kreativum Science Center är ett jättetrevligt ställe som barnen helt klart uppskattade. Vi stannade i 5h men hade lätt kunnat stanna längre om vi hade haft ork till det. Om man ska framföra något negativt som vi vuxna tänkte på, så var det att vissa stationer inte fungerade. Det hade varit bra om någon i personalen rört sig runt i lokalen för att upptäcka sådant.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se