Köpenhamns Zoo
Annons
Reseberättelse:

Köpenhamns Zoo

(Danmark, Köpenhamn, København Zoo)

Upptäcker Afrika

Mossgrodor - men var är dom?

Präriehundarna var roliga

 

Detta var ett resmål som verkligen passade hela familjen. Vi var alla imponerade över att det fanns så många olika sorters djur att se, djur från all världens hörn. I vanliga fall kan man bli lite illa till mods på djurparker, men här verkade de flesta djuren må bra. Just den här dagen så såg det inte ut att vara speciellt trevligt i värmen för isbjörnen.

Vi hade med oss våra barn i åldrarna 7, 10, 12 och 15 år. Till och med den svårflirtade 15-åringen uppskattade delar av djurparken, t.ex. tropiska huset. Där fastnade vi länge för att studera när tarantellan fick mat, men också för att leta efter de väl kamouflerade djuren, som mossgrodan.

7-åringen älskade allt! Särskilt präriehundarna som var så roliga när de sprätte omkring i sanden. En skön paus i allt tittande var barnens Zoo. Där kunde vi vuxna ta en kopp kaffe medan barnen lekte i lekparken. Varför inte leka att man är en kanin och springer i kaninhålor?

10-åringen och 12-åringen var förvånade över hur mycket djur det fanns i parken. Det fanns djur som de inte hade förväntat sig att se, pelikan, olika sorters apor, flodhäst mm. Vi blev kvar hela dagen. För tillfället håller de på att färdigställa en inhägnad för pandor så lite byggarbete pågick, men det var knappt något man märkte av. Istället kunde man kika in i fönster för att se hur bygget pågick – spännande även det för många små! I zoolabbet kunde barnen gjuta en tigertand i gips, som man senare fick hämta och ta med sig hem.

15-åringen tröttnade först av oss, men var ändå nöjd med besöket.

Det fanns många bra ställen att inta medtagen matsäck, men också mat, glass, kaffe och annat att köpa på plats.

Parkeringen utanför var väldigt liten och full. Vi var tvungna att parkera bilen långt bort. Rekommenderar att släppa av sällskapet utanför Zoo medan parkeraren får ta sig en promenad till Zoo. På hemsidan finns mer info om parkering: https://www.zoo.dk/sv/valkommen-till-zoo/

Vi var här i början på Juli och öppettiderna för dagen var 09-20. Vi anlände vid lunch och hade inga problem med att hinna se allt. Lagom mycket folk och ingen kö alls i entrén. Rekommenderar ett besök om man är i Köpenhamn!

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se