Upptäcks uppdrag på Kreativum Science Center
Annons
Reseberättelse:

Upptäcks uppdrag på Kreativum Science Center

(Sverige, Karlshamn, Kreativum Science Center)

Utforskar rymden

Spela spel med hela kroppen.

Skapar musik genom att snurra på olika brickor.

Vi fick äran att vara Testfamilj på Kreativum i Karlshamn och vi bestod av två vuxna och tre barn i åldrarna 6, 10 och 12 år. Vi tog oss dit i bil.

Vi fick ett glatt mottagande av de i receptionen och fick därefter ett litet klistermärke att sätta på våra kläder. Sen var det bara att undersöka och utforka allt de hade där.

Först började vi på nedervåningen där barnen direkt fastnade för de animerade spel de hade där. De stog framför en skärm och såg in i en tv och kunde på så sätt spel med hel sig. Därefter fortsatte vi att utforska och undersöka allt som de hade om rymden. Efter ett tag så gick vi ut i Kreaparken och utforskade allt där. Bland annat så fick vi krypa in i och testa på hur det är i ett JAS plan. Riktigt spännande tyckte barnen. Efter planutforskandet så valde vi att äta vår medhavda lunch (som vi läst på deras hemsida att man fick ta med om man ville). Sen fortsatte vi med kolla in vilken färg som blev varmast i solen, blåsa såpbubblor och testa på att ta oss över en liten damm på en flotte. Att undersöka allt ute tog lätt minst en timme.

När vi var mätta på allt som fanns ute så fortsatte vi upp till övervåningen. (Där fanns även ett cafe som man kunde köpa lättare lunh eller fika i.) Där provade vi att bland annat göra eget papper, styra båtar, köra skogsmaskin på olika sätt, se hur stockar tog sig vidare till pappersverket, lösa klurigheter, testa att kommunicera på många olika sätt, göra uppgifter med såpbubblor, spela spel, bygga med storlego m.m. Det fanns att göra i alla olika vråer, så man kände sig aldrig sysslolös.

När vi sen kände att vi var färdiga på Kreativum efter 5 timmar, så besökte vi affären och avslutade sen med att köpa glass. 

 

Det jag saknade med Kreativum var att vissa saker som att ex, 3D glasögon och köra egengjord båt endast kunde göras på vissa tider. Vilket gjorde att om man hade otur så kunde man få vänta mellan 2-3 timmar innan det kunde utföras. Likaså fanns det tillgång till personal, men då bara till att få hjälp när man undersökte klurigheter. De kunde ha varit mer behjälpliga vid de stationer som endast var bemannade vid tider och låtit de andra stionerna vara.  

Det var också tråkigt att vissa saker inte heller var hela ex var det båtar i vattnet som inte kunde köras. Eller att skogsmaskinen fungerde lite som den ville. Det hade känts bättre om sakerna var hela så att man kunde ha testat mer. 

Men summeringen av Kreativum var bra, där var frächt och inte slitet. Det fanns också gott om toaletter och de var riktigt frächa. 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se