Superkul, utmanande - vi kommer tillbaka!
Annons
Reseberättelse:

Superkul, utmanande - vi kommer tillbaka!

(Danmark, Haslev, Camp Adventure)

Övar säkerhetsteknik

Börjar få kläm på klättrandet!

I mål efter första linbanan

Kluriga passager


En dag i slutet av den supervarma sommaren 2018 besöker vi Camp Adventure i Haslev (Danmark) som testfamilj för Barnsemester.se. Molnen tornar upp sig och försöker stilla de i familjen varierande förväntningarna (från taggade till skeptiska). Vi börjar med pölse och toast som finns att köpa i receptionen/det enkla cafét på Camp Adventure. Detta serveras på den stora vackra gårdsplanen i mitten av det kringbyggda godset. Efter toalettbesök i en av den gårdens längor är det dags för en lektion i säkerhet. En instruktör förklarar sedan pedagogiskt hur vi får på oss samt hanterar sele och hjälm.
Sedan går vi en kort promenad genom den oerhört vackra naturen. Höga träd, ljus som silarna ner på luftig lövskog och träflisströdda stigar. Rast- och lekplatser är helt i samklang med naturen. Inte långt ner i skogen träffar vi nästa instruktör vid platsen för startbanorna. Här går vi igenom hur man säkrar och förflyttar sig med hjälp av de hakar som sitter i selen. Det är lite klurigt att få förstå hur det fungerar och att få till "den rätta knycken" för att fästa och lossa från säkerhetslinorna. Vi övar på de låga lätta banorna till vi känner oss helt säkra. Fortfarande känns det obegripligt hur vi ska kunna klättra som dem vi ser flänga mellan träden på olika höjd runt omkring oss..
Vi börjar med rekommenderade familjebanor på ca 3 meters höjd och det tar sin tid att komma framåt- säkra, lossa, säkra och lossa. Alltid med en säkring fast i det slutna systemet. Det är helt enkelt toksäkert - man sitter alltid fast genom hela banan. Men den insikten och snabbt förbättrade färdigheter blir hela familjen snart modigare och provar högre banor med fler hinder och linbanor. Helt otroligt roligt! 12 åriga sonen tycker det är det roligaste han gjort på evigheter och 9 åriga dottern (som var skraj i början) klättrar hej vilt. Pappa i familjen kastar sig ut i linbanan, missar handtaget på andra sidan och glider tillbaka på linan. Bara att dra sig framåt med handkraft och slutligen klättra i mål (man kan bromsa och landa perfekt, man lär sig efter hand.) Att åskan mullrar och haglet (ja, det haglar!) smattrar mot hjälmen stoppar oss i det här läget inte alls. Högre höjder, längre linbanor, klurigare passager. Himlen öppnar sig, regnet öser och åskan knallar.
Slutligen känns vätan igenom entusiasmen och det börjar bli kallt, men då är det 20 minuter kvar innan stängning och vi har klättrat i mer än 4 timmar. Vi rusar en sväng runt området upp till det ännu inte färdigbyggda runda spiraltornet. Vidare runt på den fina träbryggan som slingrar fram genom skogen. Vi vill se vilka banor vi inte hunnit med och som vi måste prova nästa gång vi kommer hit. Till sist tittar vi in i klätterhallen, en halv lada med väggklättring inomhus som vi inte heller hinner med nu. Den tar vi också nästa gång vi är här. För vi kommer helt klart att återvända!!!

Plus för välordnat, snyggt, rent (utrustning), seriöst, vackert, naturligt, anpassat för flera åldrar, alla hittar någon nivå (lämpligast från ca 7-8 år), säkert, bra information.

Minus för att parkering (stor, i anslutning till gården) kostar extra utöver klättringspriset. Har svårt att se att man kan ta sig dit på annat sätt än med motordrivet fordon då Camp Adventure ligger hyfsat lantligt.
Tips – ta med trädgårdshandskar (smidiga gummerade). De säljer handskar på plats, men det är inte helt nödvändigt – det funkar att vara utan också.
Det går bra att ha med matsäck, flera fina platser att sitta vid.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se