Kungligt kul på Kalmar Slott!
Annons
Reseberättelse:

Kungligt kul på Kalmar Slott!

(Sverige, Kalmar, Kalmar Slott)

Pysselverkstad

Dubbning av prinsessan Cecilia

Fina herrar i entren

Vi hade turen att bli testfmailj till Kalmar slott så en dag i slutet på juli styrde vi kosan dit med våra döttrar 7 och 9 år. Som alla andra dagar denna sommaren känns det som, så var det en strålande vacker högsommardag men med en behagligt fläktande vind som svalkade skönt.

På sommaren förvandlas Kalmar slott verkligen till barnens slott och redan i entrén möttes vi av personal klädda i vackra medeltida kläder och som var väldigt trevliga och engagerade. När man löst entré i kassan är alla aktiviteter inne på slottet gratis vilket kändes väldigt smidigt. 

Oj vad det fanns många aktiviteter att välja mellan! Guidning genom slottets salar av en prinsessa, skattjakt med gycklare, shower i magikertornet och den äventyrliga slottskampen som avslutas med dubbning av alla väpnare upp i Sturesalen för att nämna några! 

Vi valde att börja med slottskampen och gick och anmälde oss och tjejerna fick fina linneförkläden att ha på sig under sitt äventyr. Här gällde det att under en viss tid utföra så många som möjligt av de 10 spännande uppdragen som fanns på inre borggården och för varje uppdrag få en stämpel i sitt häfte. Uppdragen var bland annat att besegra draken med sin lans på en häst som gick på ett spår, en duell med den läskiga svarte riddaren och att besegra riddaren i fyra i rad! Här var det satt en åldersgräns att man var tvungen att ha fyllt 7 år för att få vara med men det fanns även en enklare variant för yngre barn. Efter att ha fullföljt slottskampen var det sista uppdraget för att visa sitt mod och sin styrka och bli godkända att få loss svärdet ur stenen. Sen fick barnen gå ner i Borgstugan där den kungliga klädkammaren fanns och klä ut sig i vackra renässanskläder som passade till den titel de valt att bli dubbade till. Sedan fick de följa med en gycklare upp i Sturesalen där de under högtidliga former blev dubbade till riddare, prinsessa eller hertig utav prinsessan Cecilia iförd en otroligt vacker klänning medan vi föräldrar och syskon fick titta på! Tjejerna tyckte det var jättespännande och högtidligt och tog sig an uppdragen med största allvar. Även de vackra prinsessklänningarna som de fick klä ut sig i uppskattades väldigt!

Nere i Borgstugan fanns även Vasaverkstan och här erbjöds det pyssel i alla varianter och för alla åldrar, detta var dock inte gratis utan man fick betala för materialet. Här kunde man måla ett snyggt svärd eller en sköld eller pyssla sig en fin prinsesskrona eller mask. Här fanns även en butik med leksaker och annat roligt för barnen. I en annan del av slottet fanns en annan slottsbutik som mer passade oss vuxna. 

Vi hann även med en guidad tur genom slottets salar med prinsessan Sofia. Här fick vi bland annat lära oss hur man ska buga när man möter en prinsessa! Alla tyckte det var jättespännande att höra henne berätta om slottet och dess historia och vi fick mycket intressant kuriosa om de olika salarna och rummen och de som bodde på slottet förr och inte minst fick vi se den läskiga fängelsehålan!

Det fanns en trevlig restaurang som erbjöd mat och fika och ute i slottsparken pågick just denna dagen en medeltidsmarknad så det serverades mat även där. 

Allt som allt hade vi en jättetrevlig dag på Kalmar slott och det kan nog bli fler besök i framtiden! Kanske blir det ett besök på julmarknaden till vintern eller om barnen får välja en spökvandring, på något sätt är jag säker att vi kommer att återvända till detta fantastiskt vackra slott!

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se