En dag på High Chaparral
Annons
Reseberättelse:

En dag på High Chaparral

(Sverige, High Chaparral)

Lucky Luke Show

Här skojades det när det vaskade guldet blev ett mynt

Wild West Show

Måndagen den 6 augusti klockan 10.00 parkerade vi på en nästan tom parkering utanför High Chaparral. Våran familj med två vuxna och två barn- 7 och 13 år tillsammans med vänner och deras son på 11 år. Det var inga köer vid entrén men i Young Guns shopen 1 fylldes det snabbt på med köpsugna ”cowboysare”. Kan vara bra att veta att det finns ytterligare försäljningsställen längre in i parken med ett något mindre utbud men också betydligt mindre kö. Det blir snabbt ganska dyrt om man har flera barn som ska utrustas med pistoler, skott, hölstren, hattar mm så utöver inträdet kan detta bli en större kostnad. Tyckte det var riktigt dåligt att det inte fanns synlig prismärkning av de olika pistolerna och tillbehören för det blir ganska stressigt att hålla på och fråga om varenda sak medans köerna bakom växer. Får mig nästan att undra om det var ren säljteknik......

När vi laddat pistolerna började vi våran utforskning av parken med att leka lite i Buffalo city, gå runt lite bland de olika affärerna, kika in på den helt tomma tågstationen(att vi inte åkte tågresan direkt kom vi senare att ångra djupt). Vi hann också med en liten medhavd fika innan vi begav oss mot Lucky Lukes show. Vi var lite  tidiga men det gjorde inget då bröderna Daltons roade alla väntade kungligt. Showen var riktigt barnvänlig och våran 7-åring tyckte den var jätterolig. Showen varade ca 30 minuter så när den var slut insåg vi att vi nog skulle hinna till Zorro show och gav oss av mot Old Mexico. Här var det lite svårare att veta var man skulle vara för att se showen och då alla stod upp var det svårt för många barn att se slutet som utspelade sig på scenen mitt på torget. Barnen förstod nog inte så mycket av budskapet men tyckte fäktningscenerna och jakten på taken var spännande. 

Efter detta var det dags för lite mat och då det fanns önskemål om pannkakor styrde vi stegen mot Mamma Daltons pannkakshus. Pannkakorna var väl sådär, de amerikanska tjocka pannkakorna snäppet bättre men inte ens barnen åt särskilt mycket. Vi blev i alla fall mätta och fortsatte mot tågstationen för den omtalade tågresan. Det kostar 50:- /pers och för många av oss vuxna som själva besökt High Chaparral som barn tror jag detta är något man kommer ihåg. Nu visade det sig att det var betydligt fler än vi som tänkt åka tåget så här stod vi i 1 och 1/2 timme i kö innan det blev vår tur. Vi hade förberett vår 7-åring på att tåget kunde bli rånat så han inte skulle bli rädd men rånarna var inte så otäcka utan mest roliga tyckte han. Har man modiga barn kan de själva råna banken och få en chokladpeng. Såg det även i godisaffären.

Vi hann med att vaska lite guld (kostar 30:-/pers) innan vi bänkade oss för dagens sista show- Wilde west show. Den var riktigt spännande och alla tyckte den var det bästa på dagen. Vissa stunder när det var mycket dramatik inkluderades barnen och de fick hjälpa till att skjuta mot olika föremål med rejäla smällar som belöning. Glöm inte hörselskydd till de små barnens öron. 

Detta äventyr passade framförallt våran 7-åring men även kompisarnas 11-åriga son tyckte det var roligare än väntat. Våran dotter på 13 däremot var för gammal och tyckte bara sista Wilde west showen var bra. Parken är fint uppbyggd och personalen tidsenligt klädda så man flyttas direkt bakåt i tiden när man kommer innanför entrén. Man hinner inte se och göra allt på en dag men vi kände oss riktigt nöjda när vi lämnade parken strax innan 18.00 med lite godis från godisaffären.

Vi kombinerade denna dagsutflykt med att bo på Isabergs camping i Hestra ca 3 mil bort. Här finns alla möjligheter till olika fritidsaktiviteter såsom bad, höghöjdsbanor och cykling på fina MTB- banor mm. När vi efter några dagar åkte hemåt var alla, även de äldre barnen mycket nöjda.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se