Annons
Reseberättelse:

Heldag på Dalénium

(Sverige, Stenstorp, Dalénium Science center)

Lastbilssimulator

Såpbubblor

Grävmaskin

Vi som har varit iväg är föräldrarna Eva & Anders med barnen Wilhelm 8 år och Ludwig 5 år. Det är inte så bra skyltat så det gäller att man har en bra gps. Men väl på plats möttes man av trevlig personal. Barnen sprang snabbt in för att utforska. Det fanns mycket att pröva på. Simulatorer, tankenötter, rymdutforskande mm. Barnens ena favorit var laserbanan, där man helt enkelt ska akta sig för laserstrålarna. Den andra favoriten var mind game, 2 deltagare där båda har ett band runt huvudet och den som slappnar av bäst får en kula att rulla. Det fanns även vattenexperiment och ljud och luft. Personalen vill jag ge det stora plusset. De gick runt och kollade så man förstod de olika stationerna, hjälpte mer än gärna till när man frågade dom och var något trasigt fixade dom det direkt. Minuset med dagen var helt klart maten, eller bristen på den. De skriver på hemsidan att de bara har ett litet café och man får gärna ta med sig egen. Men jag trodde ändå det kanske skulle finnas någon fralla eller annat bröd. Även om man inte vill låta det stå framme kanske man kan göra ostfrallor på beställning? Men inget sånt utan det var frysta bullar man fick tina själv. Jättegoda men för en heldag var det lite lite. Det fanns förvisso pan pizza men det föll inte våra barn i smaken. Sammanfattning är att vi hade en riktigt rolig dag med mycket skratt och knepande/knåpande. Alla vuxna som var där hade lika roligt som barnen när man provade de olika stationerna. Vi kommer definitivt åka hit igen. Dock med egen matsäck (vilket de faktiskt gärna välkomnar!).

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se