Utmaningar på Boda Borg i Torpshammar
Annons
Reseberättelse:

Utmaningar på Boda Borg i Torpshammar

(Sverige, Torpshammar, Boda Borg i Torpshammar )

Vi är en familj med 3 barn i åldrarna 12,14 och 16 år som en solig dag i juli besökte Boda Borg i Torpshammar.

Förväntningarna var att det skulle vara kokhett där inne, eftersom det är det överallt annars denna fantastiska sommar. Men det var svalt och skönt, så även om det är fint väder ute så är detta att rekommendera.

Boda Borg -vad är det? Det är utmaningar för alla åldrar-flera olika banor med flera uppdragsrum i varje bana.För att klara en bana måste kan klara av de upp till 5 rum i varje bana. Ett klarat rum leder vidare till nästa rum och nytt uppdrag. Missar man ex rum 3 av 5 så måste man börja om från början.

Svårighet: Det fanns 3 olika svårighetsgrader på banorna-fysiskt lätta,medel och svåra. Banorna är bra uppmärkta med vilken svårighetdet är på olika banor genom olika färger på dörrarna. Det som var väldigt bra var att det utanför varje bana fanns ledtrådar till hur man skulle göra för att lösa banorna-men det var väldigt kluriga ledtrådar. Bra om man vill ha lite hjälp på traven-vill man klura ut allt själv så är det bara att hoppa över att läsa. Vi tyckte det var en bra hjälp i alla fall.

Några banor var väldigt trånga och man kunde lätt känna av klaustrofobi där, kanske vore en idé att utanför dessa banor berätta om att det var trånga utrymmen. Jag är själv lite större och kunde nästan inte ta mig igenom, men det visste jag ju inte när jag gick in i de olika cellerna.

I vissa banor skulle man krypa och klättra på hårda underlag, noterade ute vid kassan att det fanns ett ställ med knäskydd att låna-extra plus för det. Jag skulle rekommendera att ha oömma och mjuka kläder på sig så.

Fanns skåp där man kunde förvara saker men då skulle man ha ett hänglås med sig om man ville låsa. Den informationen hade inte jag hittat, så det kan vara bra att tänka på. Annars fanns det att köpa hänglås för 40 kr. Omklädningsrum med bänkar och krokar på vägg fanns där man kunde byta om eller vila om man ville.

En stor parkering fanns så det var inga problem. Möjlighet till övernattning fanns också, olika paket man kunde köpa som till exempel vid en klassresa, kickoff och liknande.

Möjlighet till mat: Det fanns flera olika menyer att välja på, korvmenyer och toastmenyer. Ville man bara ha korv så kunde man köpa det separat. Pannkaka fanns också att välja på, ok priser när man är en stor familj. Extra energi som godis såldes också.

Toaletter: En fiffig detalj och service som fanns på toaletterna var att det fanns papperhållare både i lägre och högre höjd, känns som om man tänkt på att saker ska finnas i barns höjder-bra tyckte jag.

Säkerhet: Något som jag tänkte på att titta på var säkerheten om något skulle inträffa. Det fanns brandvarnare, brandsläckare och sprinklers och tydliga skyltar. Ett stort plus för något som man kanske inte tänker på men som är väldigt viktigt!

För att sammanfatta: Jag har varit på Boda Borg förut med arbetskompisar, möhippegäng och komipsgäng och alla gånger har vi haft det roligt. Boda Borg är alltså ett ställe för många olika åldrar. Ett härligt sätt att umgås!

Roligt tyckte jag det var att utanför varje bana satt en liten berättelse/info om husets historia. Av oss 5 i familjen så fick Boda Borg i Torpshammar 3,5 + av 5 möjliga. Bra ställe att åka till och ha roligt tillsammans.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se