Nära-djuren-upplevelser på Knuthenborg
Annons
Reseberättelse:

Nära-djuren-upplevelser på Knuthenborg

(Danmark, Maribo, Knuthenborg Safaripark)

Fint välkomnande av åsnor precis vid ingången

Häftigt att komma nära dessa mäktiga djur!!

Aptåget var roligt och aporna ville gärna få sitt godis

Vi fick äran att vara testfamilj och besökte Knuthenborg Safaripark i början av augusti med våra 10-åriga tvillingpojkar och vår 12-åriga dotter. Vi körde dit från Malmö på cirka två timmar och trots att det fortfarande var semestertider var det inga köer eller problem att komma in.  

 

Direkt när vi kört genom portarna möttes vi av ett gäng åsnor som var väldigt sällskapliga och gillade att bli klappade. Några hade ganska små föl och med dem fick man ta det lite lugnare. När vi kom lite längre in i parken fick man inte stiga ur bilen längre då där fanns vildare djur som t ex giraffer, bisonoxar och kameler. Det var lite svårare att komma lika nära dessa djur men man såg dem väldigt bra från bilen, och hade man tur kunde de passera vägen precis framför bilen.

 

I delarna av parken där man har tigrar och vargar fanns extra avspärrningar och man fick köra in via en slags sluss för att djuren inte skulle kunna smita ut. Vi fick se flera tigrar på nära håll som mestadels låg och slöade i solen. I den här delen fick inte ens dra ner rutan ens en smula. Vargarna var mer aktiva och det fanns några ungar som lekte nära bilarna när man körde runt. Djuren var helt opåverkade av bilarna som bildade karavan efter karavan.

 

Mitt i parken kunde man parkera och gå runt i en liten skog där lemurer klättrade runt inne bland träden. Lemurerna gömde sig lite uppe i träden och man fick kolla lite extra noga för att se dom bland alla träd och grenar. Här inne fick man varken mata och klappa, vilket var lite synd men förståeligt. Däremot fick man mata aporna inne i ap-delen. Det var bara att kliva på en av de många ”bussar” som körde runt och så hoppade de framfusiga aporna upp framför rutan för att tigga godis. Alla barn fick en näve godis till aporna i handen när de klev på och rutan på bussen hade en liten öppning så att aporna kunde komma åt godiset. En del apor hoppade upp på taket en stund så då fick man verkligen se dom på nära håll!

 

Den nyaste delen av parken var Dinosauriedelen. Här kunde man gå runt i en otroligt vacker skog där man satt upp en mängd olika dinosaurier i verklig storlek. De var mycket trovärdiga och såg och lät ”levande”. Där fanns även en massa information om de olika dinosaurierna och tiden då de levde på jorden. Man kunde också gräva fram dinosaurieskelett i en sandhög och hugga fram fossiler i stenbitar. Intressant för både vuxna och barn.

 

Vi åt pizza och kycklingnuggets med pommes frites till lunch. Hamburgarna testade vi inte men de såg verkligen supersmarriga ut. Intill restaurangen låg en enorm lekpark (kallad LimpopoLand) med allt man kan tänka sig från hinderbanor, linbanor, hoppmattor och en liten berg-och-dalbana. Den största attraktionen var deras Congo Splash som är Danmarks högsta vattenrutschkana. Man blir garanterat blöt!

 

Vi kom till parken runt kl 11 och trötta och nöjda tackade vi för oss kl 18 när de stängde.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se