En dag i vilda västern
Annons
Reseberättelse:

En dag i vilda västern

(Sverige, Kulltorp, High Chaparral)

Vi vann biljetter till ett testfamiljsuppdrag och fick åka till High Chaparall. Vi som åkte var mamma, pappa, storebror på 10 år, lillasyster på 6 år och valpen Dalton. Vi hade med oss husbilen och det var lätt att få parkering. Vi satsade på att hinna med så mycket som möjligt under vår dag i vilda västern. Vi åkte båt från Old Mexico, lät valpen Dalton träffa hans lite mer kända bröderna Dalton, dansade i Can-Canskolan och mycket mer.

Dagens höjdpunkt för barnen var onkel Sams snea hus. Dit gick de flera gånger under dagen, tyvärr var det ingen fri lek i huset i år och det tyckte barnen var ett stort minus från förra året. Andra höjdpunker är att lyssna på tjejerna som sjunger i Saloonen, de är riktigt duktiga! Barnen tränade på bankrån flera gånger och fick varje gång en chokladpeng. Den stora västernshowen är riktigt bra! Den ska man inte missa. Vi var även på en mindre teater som hette Amerikaresan. En oväntat trevlig och rolig föreställning!

Vi hade med oss picknick-korg eftersom det var svårt att få en vettig lunch med riktig mat inne i parken utan att betala ganska mycket. Däremot finns det pizza, hamburgare och pannkakor m.m. Vill man däremot äta lite mer ordentlig mat så tyckte vi att det kostade för mycket för en barnfamilj. 

Personligen så anser jag att inträdesbiljetterna är tillräckligt dyra för att lite mer aktiviteter inne i parken skulle ingå, som t.ex. guldvaskning och tågöverfall. Jag hade också väntat mig lite mer engagemang från de som arbetade inne i parken. I flera fall så fick vi ett lojt och ganska oengagerat bemötande av personalen. Vi var tidigare under sommaren på Astrid Lindgrens värld och för både barn och vuxna så vinner den parken med hästlänger framför High Chaparall, både i shower, mat, bemötande, renlighet/standard och allmänt intryck.

Vi hade en rolig dag, men vi kommer troligen inte att besöka High Chaparall igen.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se