Legohouse
Annons
Reseberättelse:

Legohouse

(Danmark, Billund, LEGO® House)

Man kan ta kort på sina byggen.

Många häftiga legoskapelser.

Leka med Duplotåg är roligt.

  Vi fick tacksamt chansen att vara testfamilj på Legohouse nu i sommar.  Det var en häftig upplevelse. Barnen tyckte det var "supermegamegamegamegakul" på Legohouse och även för oss vuxna var det en magisk uppelvelse. Ett nöje för alla åldrar, så länge man gillar Lego såklart.    Redan när vi kom in på Legohouse möttes vi av roliga legobyggen. Man fick ett armband med eget ID som man sedan skulle ha användning för under dagen. Legohouse var uppbyggt som olika avdelningar. I dom avdelningarna där man skulle bygga olika saker fanns det datorer som fotade byggerna som sedan sparades på sitt egna ID.    Det fanns massa olika avdelningar som till exempel: Duplo - med duplohav och duplotåg, Lego Movie - där fick man göra sin egen legofilm. Lego Racers - Bygg din egen racerbil och tävla och många fler där efter.   Det fanns hur mycket som helst att göra. Man hade kunnat tillbringat en oändlighet att sitta och bygga och leka med dom olika sakerna.   Hela området var väldigt smart och roligt upplagt. Överallt fanns små datorer där man bland annat kunde scanna sina armband för att sedan checka av vilka områden man utforskat eller kolla på fotorna som man tagit under dagen.   Inte nog med att man kunde leka och bygga, dom hade även ett litet museum med äldre legomodeller och även en liten bio som var uppskattat att se, särskilt för oss vuxna. Nostalgin flödade och man kunde visa sina barn vilka legomodeller man själv hade som liten vilket kanske inte var liiika intressant för barnen men en stor upplevelse för mamma och pappa. :)    Innan man gick hem kom man till en stor maskin där man fick se hur dom tillverkade legobitar. Mycket intressant.  Scannade man sitt band fick man en legobricka med en unik legomodell (kopplat till sitt ID) och en påse nytillverkade legobitar med sig hem. Det var verkligen en toppenavslutning på dagen och uppskattades otroligt mycket av barnen.   I huset fanns det även resturang som vi dock inte testade, då vi upplevde det lite dyrt (vi hade varit på Legoland dagen innan så valde att prioritera) och även en stor Legobutik..      Vi kan inget annat än varmt rekommendera en dag eller två på LEGOHOUSE, vi var där en dag, vi hann göra allt men man hade lätt kunnat tillbringa oändligt med timmar på att bara sitta och vara kreativ och bygga, bygga och bygga, nu fick vi istället avbryta och gå vidare för att känna att vi skulle hinna kika på allt. 


Det ända negativa med Legohouse var deras hemsida. Innan man besökt Legohouse kände vi att det var svårt att förstå hur det egentligen var uppbyggt. Jag hade velat haft en konkret karta på området. Men det kanske finns som vi har missat? 

Oavsett vad, ni blir inte besvikna av ett besök på Legohouse. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se