Annons
Reseberättelse:

Utmaning som knäcker nöjesparker och vattenland

(Sverige, Löddeköpinge, Treewalker)

Pappa Marcus hjälper yngsta tjejen iväg.

"Jag vill inte åka hem. Jag vill stanna längre. Bara en bana till"!

Bra ordning på hjälmar och selar i servicehuset

Vi besökte Treewalker i Löddeköpinge sommaren 2018 tillsammans med våra döttrar på 11 och 7,5 år. Det var första gången vi besökte en höghöjdsbana. För mig som förälder var säkerheten viktig. Kanske beror det på att bågen lossnade högt upp i luften i en åkattraktion när jag var barn. Men direkt när vi kom in på området så kände jag mig trygg. Allt kändes gediget. Personalen var själva duktiga klättrare och de fanns tillgängliga vid svåra hinder att ge råd från marken. 

Jag är höjdrädd och på förhand var jag orolig för hur det skulle kännas en bit upp i trädkronorna men man har sånt fokus på uppgifterna att man glömmer bort höjden.

Innan vi fick börja klättra var det en säkerhetsgenomgång som vi genomförde på två enkla testbanor. Vi hade två säkerhetslinor med hakar och en släde som man åker linbana med. Jag gick med 11-åringen och min man med 7,5 åringen. 11-åringen klarade hindren bra, men ibland slarvade hon med säkerheten och hakade ur båda säkerhetslinorna (ta med/ köp mycket mellanmål). 7,5-åringen klarade de gula banorna, men i nästa nivå var det lite för långt mellan hindren på vissa ställen och min man fick hjälpa henne mycket. 7,5-åringen var vid klättringstillfället 130 cm lång, men det hade varit bra om hon hade varit 5-10 cm längre. Lilltjejen klagade även på att utrustningen var tung. Både vuxna och barn hade samma sele. Det hade varit toppen om det funnits mindre selar för yngre barn. 

Efter halva tiden tog vi en fikapaus. Priserna var låga. Jag blev glad när jag såg det- att ta mellanmål är viktigt för säkerheten. I servicehuset fanns det en kiosk med glass, dricka, godis och ett litet delicatosortiment. Vi köpte på plats men många hade också med fikakorgar.

Efter ett par timmars klättring var våra barn rejält trötta. Med facit i hand skulle vi ha bokat två dagar åtminstone med den äldsta tjejen. En första dag som en introduktion med klättring på enklare banor och när säkerhetsrutinerna sitter ordentligt ger man sig på svåra nivåer.

Våra barn däckade snabbt på kvällen. Om man vill ha vuxentid med sin partner någon semesterkväll är ett tips att lägga ett pass hos Treewalker först. Vi ångrar att vi inte förberett med en vinare och något gott att äta till.

Sammanfattningsvis är vi mycket nöjda med besöket. Enda minus var att 7,5-åringen egentligen var lite för kort för äventyret. Hon hade behövt lite mera räckvidd.

Nu har vi upptäckt att det finns andra sommaraktiviteter är nöjesparker. Bara en sådan sak att vi nästan aldrig behövde vänta vid något hinder. Står det mellan en nöjespark och en höghöjdsbana är tipset definitivt höghöjdsbanan. 

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se