Klätterparken, Camp Adventure, åk hit!
Annons
Reseberättelse:

Klätterparken, Camp Adventure, åk hit!

(Danmark , Haslev, Camp Adventure )

Vi är en familj på två vuxna och två pojkar på 8 och 10 år, som älskar äventyr, ingen av oss hade tidigare klättrat. Vi tog ett stopp på klätterparken Camp Adventure i Danmark på väg över till Tyskland i juli. Tips att slå in på gps:en, det gick inte att bara åka till Haslev och sedan tro att man skulle hitta. Detta ligget mitt ute i ingenstans, man tror man åkt fel. Skyltar börjar ganska sent. Man åker ut på landet på små grusvägar. Parkering finns nära gården, kostar extra.

På gårdsplanen finns utrustning och där börjar man med en säkerhetsgenomgången. Tyvärr var den bara på Danska och det är lite svårt att hänga med. Det var inte så många där när vi var där, annars tror jag de håller genomgången på olika språk. När den var klar gick vi en lite bit in i skogen och fick titta hur man gjorde på en bana. Mycket bra säkerhet. Sedan fick alla prova. Personal hjälpte oss sedan och förklarade på engelska. 

Sedan var det fritt att klättra vart man ville, vi började lite för svårt. Rekommendera att ta en låg bana först så man får öva på tekniken. Barnen blev  snabbt duktiga och modiga. Det fanns många olika banor med olika roliga ”hinder”, så som stockar, lianer, rör, kälke osv. Finns många linbanor som är härliga att kasta sig iväg på. Yngsta sonen som väger ganska lite kom inte riktigt ända fram till platån på andra sidan linbanan, han fick dra sig i vajern. Rekommenderar att ha tunna handskar med sig, ex trädgårdshandskar. (Finns även att köpa på plats). När vi var på plats var det soligt inte super varm och de höga träden skuggar bra i parken. Så ta med en extra tröja kan vara bra, svalare än man tror. Det enda negativa var att det var lite dåligt skyltat, fanns skylt där man började. Skulle ha varit bra att det fanns fickkartor som man kunde ha med. Många banor är långa och mindre barn kan bli trötta, det hade varit bra om man vid någon platå kunnat ”avbryta” banan. Tekniken fungerar bra och säkerheten. 

Det finns grillplatser och man kan ha med medhav matsäck, på gårdsplan som man tar sig med linbana till eller en liten promenad finns ett litet kafé med en liten meny, till helt ok priser. Det finns även en hinderbana samt ett klätterrum inomhus. Men här är man ute. 

Man bör avsätta hela dagen, man tröttnar inte. Det finns klätterbanor i alla olika nivåer och längder. Så både vuxna, barn och tonåringar kan hitta något som passar. Yngre än 8 år och längd ca 130 är inte lämpligt, framför allt är det svårt med tekniken och för svårt att klämma fast säkerhetslinan. 

Vi alla fyra älskade detta ställe, ett paradis, så vackert, man kände sig säker och det var ett gränsland mellan spänning och skräck. Helt underbart. Vi kommer tillbaka. Mycket smidigt stt ta det på vägen till färjan. Ca 45 min till Rödby färjan. 

Det fanns fräscha toaletter vid gården. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se