Annons
Reseberättelse:

Vatten, Sol och Sunne sommarland va mer kan man önska sig?!

(Sverige , Torsby , Sunne Sommarland )

En toppen dag for stora och små;)

Vi hade turen att få bli testfamilj för Barnsemester.se på Sunne vattenlannd. Vi åkte 2 vuxne och 3 barn i ålderen 6, 11 och 15år. Vi va där för mange år sädan med dom och va veldig spent på om stället va blitt bätre enn när vi va där sist. 

Vädret var fantastisk värmt, sol och blå himmel...Vi åkte innan hög sesongen så det var nästan inga köer alls och var det köer så va det inte mer en 5-10 minutter max väntetid. 
 

Da vi hadde barn i alle aldror och en pappa som er like galen som barnen va det ingen vattenrutskana som inte ble testat. Flere av dom körta dom om och om igjen. Mamma är inte like galen så jag va nöyd med och ta dom mindre skumle med den minste dotteren og kunne ligga sola lite innimellom slagene. 

  
Favoriterna mina och den minsta flickan va helt klart två bodyslidesen som vi åkte om och om igen och Bublan.

Samboen och dom äldsta barnen tyckte wipe out banan va kul. Det negative her va at det va alt för manga i banan samtidig och dom burda ha delat upp sånn at dom mindre under en vis längd den ena runden och dom eldre eller vuxna nästa runde. 

Mammutten tok dom stora barnen om och om igjen. Jag och den minste tderimot yckte den kjendes lite otrygg og mörk så 1 gång va mer en nog för oss pyser. 

Lazy River va veldig fin å samla vuxene, små och stora barn. Selv om den kjens onödig och tråkit va det en fin måte och få barnen at varva ned lite. 

Sunnebacken med skum va en rolig og kul grei for å koble lite av från badingen. Dock var den plasserat dumt och plassen rundt va inte så ryddig och pen (sopor och stökit når barnen går uten sko måste det va gjort i orning) 

 Finnes en liten pool og värmekällar. Värmekällan va alltid full av folk och masa barn utan vuxen sälskap och mangel på peronal gjorde at det kändes både utrykt och barnen ville inta va där pga ungdommar som gjorde alt som inta va lov. Sa till en badvakt men när det endast va max 2 badvakter som ja så hele dagen så klarer dom inte ha koll. 
  
 Vi hyrde 1 solstol för 40 kr och vi hadde med egena badhandduker. Man kan ha med egena solstoler eller filtar och det är jo et bra alternativ. Man kunne låse inn greiarna i små skap, men vi la verdisakarna i bilen och hadde bare med 1 tlf som jag tok kort med. 

  
Omklädesrum och gott om toaletter samt ngr duschar. Här va det veldig trångt om plassen när parken stängte så vi droppade dusjen och tok det hemma. Her kunne dom derimot invisterat i flere bänkar och duschar. 
  
Blir man hungrig finns det några kiosker att handla både godis, dricka, glass, kaffe, korv och lite annat smått och gott i samt en restaurang med Tacosbuffe. Vi valgte og ha med egen picknikurv och köpte glass ute. Va inne i Restauranten och den va helt tom, tilbudet på mat va dårligt  och lokal va mörk och trist. ¨Suvernishoppen¨va også rotete og inte inbjudande.... Dock utanför har dom små hus med olike salg av mat. Köpte softis och det er faktisk den bästa softisen jag har spist någon gång så ANBEFALES. 

Helt till slutt: 

Kul at dom hadde fått en maskott som gick rundt och hälsade på barnen;) 

Parken va i all hovedsak veldig ren och pen utan om ved serveringställen. Man så ingen som städat eller holde orden som man gör på många andre parkar. 

och OBS det va kun på en atraksjon badvakter när man kom ned. Såg ingen ved poolen, eller ellers ved atraksjonen. Det stod en personal och körde Bommen men han va mer opptatt med sina kompisar. Jag tycker at driver man en sånn her park holder det inte bare och ha personal överst ved atraksjonen man måste ha koll om det sku hände nått på väg ned och ved poolen.  Sälv om man aldri ska la barn va själv här virket det som mange barn och ungdommar va utan tilsyn. 

Men alt i alt dit åker vi nog igen nästa år! :) Og hoppas parken fortsätter och utväklar säg och törr å satsa. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se