Annorlunda djurpark
Annons
Reseberättelse:

Annorlunda djurpark

(Danmark, Bandholm-Lolland, Knuthenborg safaripark)

Vår famil,j bestående av 2 vuxna och två barn (flickor) på 10 och 12 år, besökte Knuthenborgs safaripark i 32 graders värme! Kan säga att det var väldigt skönt att kunna köra runt i denna park med sin bil och aircondition.

Vi var lite rädda att djuren kanske skulle vara lite slöa i denna värme men inte alls. Det var full aktivitet på alla djuren. Hela parken var väldigt fint upplagd och lätt att hitta i. Djuren har stora områden att röra sig på och är väldigt likt deras riktiga miljö. På flera ställen kan man gå ur bilen och gå nära djuren och det står väldigt tydligt skyltat på de ställen man inte få gå ur.

Tigrar och vargar har egna inhägnade områden med slussar som man får köra genom innan man är inne i deras område. Här får man absolut ej gå ur bilen eller ta ner sina rutor! Vi hade både vargar och tigrar som gick helt bredvid vår bil, då förstår man vilket enormt djur en tiger är.

Den nya dinosaurieparken som blev klar 2018 är helt fantastiskt! Vilket välgjort jobb de gjort här, skulle kunna tro att de var levande om vi inte visste att de var utdöda. Dinosaurieparken var stor och hade stora träd vilket vi var väldigt tacksamma för denna varma dag.

Det finns ett restaurang/mat område med lekområde som riktar sig mest till de lite yngre barnen (1-10 år)samt några karuseller inkl en flumride. Vi var lite besvikna på matutbudet då det bara fanns hamburgare eller pizza att välja på, hade önskat att de kanske hade haft en buffé restaurang eller liknande. Vi köpte till sist hamburgare och de var på riktigt fint oxkött så de var jättegoda, men ett tips är att ta med egen mat om ni vill ha annat än detta. Det finns många fina ställen runt om i parken som man kan sitta och äta medhavd mat på.

Både vid vargarna samt hos tigrarna så kunde man gå ur bilen utanför deras inhägnad om man inte ville köra in i parken eller göra både ock. Om man vill komma närmre inpå aporna så får man inte köra med egen bil utan man åker runt i små tågvagnar. Denna attraktion får man inte missa, de är superroliga. Alla barn får lite mat med sig på tåget som de sedan kan ge till aporna via små hål i vagnen. Detta vet såklart aporna om så de är helt tokiga när tåget kommer in och hoppar upp och sätter sig precis utanför fönstren, jätteroligt.

Detta är en park som passar alla utom kanske de yngsta, så från 5 års ålder tror jag att man börjar uppskatta denna park. Väl värt ett besök!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se