Annons
Reseberättelse:

Upptäckarglädje på Dalenium Science Center

(Sverige, Stenstorp, Dalenium Science Center)

Körsimulator

Kroppspussel

Vattenlek

En lite ruggig dag i slutet av sommaren kom vi äntligen iväg till Dalenium Science Center. Både barnen och vi vuxna var förväntansfulla över att få spendera tid tillsammans i naturvetenskapens kluriga värld. Det första som fångade vår uppmärksamhet var ett dataspel som fungerade som en bilsimulator. Sonen som älskar fordon och kunde knappt slita sig från denna. Dottern som älskar att leka doktor fastnade i hörnan om människokroppen. Det är spännande att plocka isär kroppens olika organ, och se hur vi ser ut inuti. Där finns också en hörna med stora hårda kuddar som vi använde som byggklossar. Vattenland med minikanal är mycket spännande och hela familjen turades om att lägga små båtar i vattnet och såg dem följa med strömmen. En liten ”skotare” fångande killarnas intresse och vi tjejer ville också pröva. Som vuxen tycker jag nog att ”spelet” där ”den som kan slappna av bäst” vinner, är roligast. När vi blev hungriga fikade vi i cafeterian. Man får gärna ta med eget fika, men vi valde att köpa av det begränsade, men tillräckliga utbud som fanns. När vi kände oss nöjda efter några timmar åkte vi vidare för lunch. En bra eftermiddag tillsammans helt enkelt.

Bra att veta är att det finns rymlig hall att hänga av sig  i. Fiket har inget större utbud, men du får gärna ta med egen matsäck. Micro att låna finns. Toaletterna var förmodligen nyrenoverade och superfräsha. För den med mycket ork och tålamod kan besöket förmodligen ta en hel dag. Vi tyckte det passade bra för barn i alla åldrar.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se