Litet spännande Zoo med stort lärorikt innehåll
Annons
Reseberättelse:

Litet spännande Zoo med stort lärorikt innehåll

(Danmark, Eskilstrup, Krokodille Zoo)

Krokodiler av olika slag

Sköldpaddorna fanns att se utomhus

Besökare lyssnar på information och titta på matning

En väldigt varm dag i augusti tog vi bilen till Krokodille Zoo på ön Falster i Danmark. Utan några förväntningar på vad vi skulle få uppleva blev vi glatt överraskade!

Här fanns mycket spännande att titta på! Jätteormar och ödlor, krokodiler och sköldpaddor och även ett Nattzoo. Det hade säkerligen varit riktigt spännande att gå på Nattzoo i mörkret men vi var där under dagtid.  Man kunde också boka guide och bli krokodil-amassadör.

Vi fick förutom krokodiler och alligatorer även se träleoparder, ormar, ödlor, fåglar, apor, papegojor och jättesköldpaddor

Personalen tog sig tid att berätta, visa och mata och man fick komma riktigt nära djuren. Stället är inte så stort och utöver zoo finns en souvenirshop med många olika roliga saker. Vill man kan man säkert gå igen stället ganska fort men om man vill ta sig tiden så kan man stanna länge och läsa information och titta. Riktigt fint ställe! Som passar alla utom de allra minsta, barnvagn är nog inte så framkomligt att använda och de små får nog inte ut så mycket av ett besök här.

Vi rekommenderar Krokodille Zoo varmt och tycker att vi fick mycket större inblick i villkoren för dessa arter och fick mycket ny kunskap på köpet förutom att vi fick se dessa fantastaska djur av olika slag på så nära håll jättestora och pyttesmå. Dessutom får man klappa djur! Spännande och verkligen värt ett besök! Lärorikt och tänk att det kan finnas så många arter! 23 krokodilarter från hela världen! Mycket imponerande att de här samlat alla nu levande arter som finns.!

Väldigt engagerad personal och vid vårt besök höll de på att bygga och utöka med utomhusbassänger för fler djur. De arbetade med hjälpprojekt för att skydda och bevara krokodilerna och skydda dem, även en del av inträdespriset går till denna goda sak.

Tänk på att inomhusklimatet är gjort för djuren här det är riktigt varmt och fuktigt som i djungel och regnskog. Ett tips kan vara att dricka innan man går in och inte vara varmt klädd.

Vill man kan man ta med fikakorg och sitta utomhus där de ordnat riktigt fina sittgrupper och det finns sköldpaddor utomhus att titta på.

Ett fantastiskt ställe att besöka och riktigt fascinerande!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se