Köpenhamns Zoo
Annons
Reseberättelse:

Köpenhamns Zoo

(Danmark, Köpenhamn, København Zoo)

Elefant

Lek i bil

Jaguar

Vi semestrade i Skåne och skulle besöka Köpenhamns Zoo som testfamilj för Barnsemester.se. Vis av tidigare erfarenhet att åka till Köpenhamn (dyrt att åka över bron samt svårt att hitta parkering) så valde vi att ställa kvar bilen i Sverige och tog tåget över sundet. Barnen tycker också det är roligare att åka tåg än bil. Tyvärr var detta mitt under semestertider och tåget var fullproppat! Det kanske hade varit värt att ta bilen ändå. Från tågstationen tog vi buss som gick direkt till zoo, inga bussbyten här inte. :-) Väl framme så gick det snabbt att komma in på zoo, inga köer alls, trots ganska mycket folk som skulle gå in.

Väl inne på zoo började vi vår vandring för att se på alla fantastiska djur. När man gick in genom entren fick man ett häfte om parken och på denna fanns en sorts karta över parken och vart alla djur skulle finnas. Det första vi kom fram till var lejonen och precis när vi kom, så skulle de få mat och de nya lejonungarna skulle få komma ut och visa upp sig. Jättespännande tyckte hela familjen. Vi fortsatte efter det längre in i parken och såg många spännande och fina djur. Tyvärr så var det lite för mycket gångvägar här och där, så det blev ganska svårt att planera hur man skulle gå för att inte missa några djur. Överlag en bra djurpark med många och fina djur.

Djurparken hade bara ett större matställe där priserna var lite i överkant. Dock så var maten och matalternativen väldigt bra! När vi var där så hade de även en grillbuffé utomhus.

Efter lunch bar det av under "stora vägen" och till den andra delen av parken. Där hade de vanliga nordiska djur, giraffer m.m. Här fann man även en stor inomhusbassäng där flodhästarna höll till. Eftersom det hade börjat regna ute så blev vi kvar en lång stund där inne. Tror nog att flodhästarna blev barnens favorit när vi summerade dagen på tåget tillbaks.

Kan absolut rekommendera Köpenhamns Zoo, dock kändes det som att barnen i alla fall skulle ha varit runt 6-7 år eller äldre för att uppskatta hela parken.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se