Lego House Maj -19
Annons
Reseberättelse:

Lego House Maj -19

(Danmark, Billund, Lego House)

Art Gallery

Gröna zonen

Tree of Creativity

Bughatti av Lego, tillfällig utställning

Vi spenderade några intensiva timmar på Lego House efter att ha blivit utsedda till testfamilj. Jag skulle rekommendera en heldag här. Vi vuxna tyckte det var roligare, modernare och fräshare än Legoland och hade gärna prioriterat mer tid här och mindre tid på Legoland. Så länge man uppskattar att bygga med lego passar Lego House människor i alla åldrar, från ca 2 år och uppåt.

Hela huset är häftigt och inspirerande. Biljetterna bokas enkelt i förväg på deras webbsida och du scannar sedan en QR-kod i telefonen för att få ut armband som varje besökare sätter på sig och sedan kan använda för att spara olika bilder och aktiviteter.

Det första du ser när du kommer in är "Tree of creativity" ett träd som är 15 meter högt och byggt av 15 miljoner legobitar. Det finns ett galleri med häftiga legobyggen, bland annat dinosaurier, och fyra olika zoner med var sin färg där man kan testa olika experiment och kreativa byggen.

I gröna zonen fanns ett stort legobygge att beskåda med många häftiga detaljer och små snillrika konstruktioner. Personligen tyckte jag att detta bygget var mycket mer fascinerande än de som finns på legoland. Sonen på 5 år gillade mest en del av den blå zonen där man kunde bygga sin egen bil och sedan testköra den och tävla mot andra bilar för att se vilken som var snabbast. Dottern på 8 år gillade bäst programmeringen där man skulle hjälpa till att rädda en expedition.

Vi spenderade också mycket tid vid fiskarna i den gula zonen. Där kunde man bygga en fisk av lego, scanna in den, sätta öga och mun på den och sedan släppa ut den i det virtuella akvariet där den fick simma runt med de andra legofiskarna. I källarplanet fanns ett musée med det första legot som var intressant för de lite äldre. Överallt i hela Legohouse fanns bänkar med en liten legolåda där de som inte ville titta så mycket kunde bygga undertiden. Missa inte heller den egna legofabriken som finns precis i slutet där du ser hela legotillverkningen och även får med dig en påse med alldeles färska legobitar hem.

Sammantaget tyckte vi att det var ett riktigt bra ställe med fokus på kreativitet, skapande och utforskande. Inträdet är kanske något dyrt men för en heldag tycker jag ändå att det är värt det. Hela familjen hade roligt och blev verkligen inspirerade här.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se