Ett sommarland i naturen på Fårup
Annons
Reseberättelse:

Ett sommarland i naturen på Fårup

(Danmark , Fårup, Fårup Sommerland )

Utsikt och karuseller för de lite större

En del av vattenlandet, lite grönska även där!

En av de mindre lekplatserna i en av karuselldelarna.


 

Vi, en familj på 4 med 2 barn på 4 och 7 år, har testat Fårups sommerland! Sommarlandet ligger i skogsmiljö och första intrycket var att det var väldigt stort och luftigt. Det fanns olika sektioner med saker att göra, lite indelat för olika åldersgrupper men ändå blandat så att allt för exempelvis de små inte var precis på samma ställe utan lite utspritt. 

 

Med jämna mellanrum sprang vi på lekplatser, fantastiskt vackra, lekfulla och naturinspirerade sådana. Det fanns även många ställen med stora studsmattor eller annat lekfullt att roa sig med. 

 

Även många karuseller följde djur- och naturtemat och det kändes verkligen som att det fanns något för alla även om jag skulle uppskatta huvud publiken till 2-10 år. 

 

Parken var väldigt stor, en dag känns lite för lite. Vi var där 2 dagar och då kunde vi andra dagen plocka ut godbitarna och fokusera lite extra på dem. 

 

Även om jag gillade alla fina lekplatser så upplevde jag efter ett tag att de tog lite fokus från karusellerna. Det är kul och leka, att kunna variera sig, men jag hade nog önskat lite mer fokus på karusellerna. 

 

På Fårups sommerland finns även ett vattenland! Barndelen var jätte söt, kanor även för de små plus en väldigt fin sandlåda. Poolerna var temperade till 27 grader och här fanns extra fokus på de större barnen/tonåringarna. Något för alla åldrar i vattenlandet, saker att klättra på, kanor att åka, pool med vågor och häftiga rutschkanor. Att observera är att badlandet inte följer parkens öppettider, när vi var där var de endast öppet mellan 12-16. 

 

Vi passade på att bo över på hotellet som ligger intill parken och jag känner att jag måste lägga till hur fantastiskt barnvänligt hotellet var, även detta i natur- och djurtema. Sängarna var byggda som kojor, speciell frukostbuffébord i barnhöjd, lekfullt och genomtänkt. Som boende fick man även tillträde

till vissa karuseller 30 min före öppning. En rolig bonus! 

 

Allt som allt är det en nöjd och avlekt familj som reser hem och tackar Fårup för denna gång!

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se