Annons
Reseberättelse:

Treewalker - motion och äventyr som utmanar dig

(Sverige, Löddeköpinge, Treewalker)

Vi är en liten familj med två vuxna och ett barn. Vi besökte Treewalker i Löddeköpinge. Attraktionen ligger i tallskogen och består av en träningsbana och 4 hinderbanor (gul, grön, blå och röd) med ökad svårighetsgrad.

Vår dotter älskade det vid första anblicken. Hon är 9 år gammal, men den modigaste tjejen jag känner. Hon älskade dessa plattformar, lianer, vippbrädor, ziplines och  rep högt i träden och klarade enkelt alla fyra spåren. Den enda frågan som hon frågade i slutet - "Kan jag försök igen den svåraste?"

Även om barn älskar att klättra är det viktigt att ett barn har 130 cm. och förstår hur man använder utrustningen. Så skulle jag föreslå - det här är inte för barn under 7 år gammal.

För oss, vuxna, fanns det många överraskningar. Jag, mamma, förväntade mig inte att det skulle bli så fysiskt utmanande. Jag kände mig i slutet som om efter en mycket energisk träning. Jag är inte så bra fysiskt tränad och övervikt. Men även för mig var det kul och ingen fara alls. Jag slog till och med en gång och kunde inte klättra tillbaka. Men personalen hjälpte mig omedelbart med ett extra rep att gå ner. Så vem som helst (upp till 120 kg) kan prova trädklättring.

Min man, som är mycket mer sportig, förväntade sig inte att det skulle vara så roligt. Trots att han inte gjorde det svåraste spåret, sa han att det är väldigt intressant och känns som en akrobatisk övning.

Ännu viktigare är att vi hade en underbar tid tillsammans och fri från stress i den vackra naturen. Den enda nackdelen som jag såg var priset, vilket fortfarande är ganska högt för en familj. Annars skulle vi göra det väldigt ofta!
 

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se