Annons
Reseberättelse:

Testfamiljsuppdrag: Dalénium Science Center

(Sverige, Stenstorp, Dalénium Science Center)

Engagerad personal roade barnen med experiment.

Sanden som ändrar färg blev en storfavorit.

Vattenlekar blir aldrig tråkiga - bara blöta!

Det är inte så konstigt att Dalénium blivit utsett till Sveriges bästa science center flera år i rad. Där hittar man en mängd spännande saker att utforska, pröva på och lära sig mer om, och man behöver inte vara jätteintresserad av vetenskap för att uppslukas av alla roliga experiment som finns där. Våra fyra barn är 1, 3, 5 och 7 år gamla, och de uppskattade saker på sina olika sätt. Allt var väl inte självklart hur det funkade, men mycket kan även små barn prova på utan att nån vuxen måste vara där och "hålla dem i handen". Vi vuxna tyckte också att det var roligt och intressant att utmana både kropp och knopp, då vissa prova på-grejer är lite fysiskt krävande (balansövningar, pumpa vatten och liknande) och andra utmanar intellektet mer (pussel, knep och knåp med mera). Men att slappna av och på så sätt få en boll att rulla med bara tankekraft (eller snarare frånvaron av sådan) var inte så lätt för en småbarnsförälder ständigt uppe i varv - ett tankeväckande experiment! Då centret är uppdelat på olika plan är det lite trappor som vår minsta inte kunde ta sig upp och ned i själv, så där gäller det att vara vaksam om man har många att hålla reda på. I "vattenlandet" kan det bli blött på golvet, och om era barn är som våra kan ett extra ombyte kläder vara bra att ha tillhands ifall någon får för sig att bli en del av experimentet... Under besöket hann vi även med att se en lasershow, testa VR-glasögon och mycket annat. Barnen uppskattade extra mycket att personalen engagerade sig i dem och visade hur man skapar dimma av torris. Och att de satte sig på stolarna med spikdynor var också något som imponerade - hur kan man sitta på spikar utan att få ont i rumpan? Det var trötta men nöjda barn som till slut åkte hem igen. Om man ska nämna några saker som skulle kunna förbättras, är väl caféets utbud inte det största. Det finns heller inga utomhusaktiviteter, vilket kanske vore något att utöka med för att få ytterligare lite variation på utbudet. Men i det stora hela är det ett fantastiskt fint science center, väl värt ett heldagsbesök.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se