Annons
Reseberättelse:

Testfamiljsuppdrag på Orsa rovdjurspark

(Sverige , Orsa, Orsa rovdjurspark)

Barnen och isbjörnen

balansbana

Vi åkte till Orsa rovdjurspark vecka 26 en fredag det var mulet på förmiddagen vilket var skönt då det inte blev så varmt .

Familjen består av mamman pappan och tre barn Sol 4,Ida 9 och Neo 11 år .

Sol har länge längtat efter att få se isbjörnar och det fick hon göra för sen gick väldigt nära staketet så lyckan var stor . Men efter en stund kom frågan om varför den måste vara i buren som våran kanin är hemma . Efter mycket förklarande var hon nöjd .

Det Sol uppskattade mest var de olika lekparkerna med olika balans hinder . Den bredvid järvarna var uppskattad av alla tre barnen .

Något man ska tänka på när man åker till rovdjursparken är att de matar djuren med kött och att det kan vara hela bitar osv . Våra barn hade koll på detta redan innan o reagerade inte alls på det . Men det fanns andra barn som gjorde det .

Ida älskade att titta på vargarna och här fick man ha lite tålamod för först såg vi inga vägar alls . Men efter en tids spanande så dök de upp.

Parken ligger på ett berg och det är ganska långt att gå runt hela parken . Vi hade ingen vagn med oss och ingen skrinda . Det finns heller inga att hyra på grund av säkerheten . Så se till att ha med egen om ni behöver . Vi använde oss av ryggsäck vilket var tur .

Vi hade med oss egen mat in och man kan äta matsäcken där man själv vill .

Det fanns micro i tigerhuset och nalleboden om man vill värma något. I nalleboden kunde man rita och leka lite inomhus vilket jag hade uppskattat om det varit kallt eller regnigt .

Eftersom vi hade med mat så testade vi inte matställena men tittade till på menyn bredvid isbjörnarna och hamburgare med stripps fanns för strax under 100 kr dricka 25.

Neo tyckte att det var helt ok att gå runt i parken och se på djuren även balans lekparken var rolig .

Toaletter fanns vid ingången , isbjörnarna och vargarna . Det skulle även finnas en på tiger berget men vi hittade den aldrig och fanns inte heller någon att fråga .

Om det regnar så rekomenderar vi att fika vid vargarna jätte mysigt krypin med bänk .

Våra barn tyckte att det var lite långt att gå på vissa sträckor där det inte fanns några djur på den sidan av hängnen . Det är mycket branta backar både upp och ner .

Det finns även en nalletaxi man kan åka med till de olika djuren men det kostar extra .

Åldersmässigt så passade det alla våra barn men vi som föräldrar var glada att vi inte hade med oss barnvagn .

4 åringen uppskattade mest balansleken .

De större var lite mer intresserade av djuren .

På vägen ut gick vi igenom present shopen de hade mycket saker att välja på både mjukdjur och även en del dalahäst saker . Priserna var faktiskt från ok till dyra . Våra barn valde ett mjukdjur man kunde fästa om armen och de kostade 80 kr st.

Bilparkeringen ligger nära ingången och vi behövde inte betala någon avgift .

Utsikten från tigerhuset är också värd en titt .

Vi tycker att man ska veta att det är en mer ren djurpark och information om djuren och inte som en del andra parker där man har karuseller osv .

Man kan också bygga ett innsektshotel men där var sakerna slut så barnen blev besvikna .

Vill man se de stora djuren är det här stället för er .

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
10% rabatt på hyran hos Incoming Center of Scandinavia AB
10% rabatt på alla Carpe Adventures familjeäventyr
10% rabatt för hela familjen på Breakout Sweden
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Tropicarium Kolmården
Östergötland
Randers Regnskov
Danmark
Leksand Sommarland
Dalarna
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se