Testfamiljsuppdrag på Maserhallen Aqua Nova
Annons
Reseberättelse:

Testfamiljsuppdrag på Maserhallen Aqua Nova

(Sverige, Borlänge, Maserhallen Aqua Nova)

Denna text möts man i entren

Dom tre rutschkanor är synliga från utsidan man ser också lite av utebassängen

den orange är magic eye

Vi åkte till badet när säsongen precis började och vädret var soligt vilket medförde att det var lite lugnare men vi satsade på att vara där när dom öppnade kl 10 och upptäckte direkt att parkeringen direkt utanför endast var för 3 timmar och det skulle inte räcka med våra badmonster. Däremot längre nere på samma gata fanns en annan parkering som erbjöd längre tider. Annars var parkeringen kostnadsfri.

Barnen var exalterade och efter vi betalat och alla fått sina armband så kunde vi gå in och badet. Pojkar på samma våningsplan och flickorna en trappa upp. Däremot krävde skåpet fortfarande hänglås och tyvärr saknades en modernare variant där man kunde använda armbandet för att låsa skåpet.

När duschningen var klara så kom vi ut i stora simhallen där vi mötes av en stor simbassäng med hopptorn, fanns också en simövningsbassäng med högre temperatur direkt till höger.

Vi fortsatte direkt mot äventyrsdelen och efter vi passerat spärren med våra armband så var det dags för äventyret att börja. Barnen visste inte vart dom skulle ta vägen.

Aqua Nova erbjuder tre rutschkanor, en vildfors med krafiga strömmar, vågbassäng och en utebassäng med virvelström och massagebubbelbänk. Finns också en avdelning för dom mindre barnen som erbjuder mycket skoj.

8-åringen ville direkt till rutschkanorna och 5-åringen ville ut i utebassängen. Men vi valde att börja utomhus och åka forsen några varv innan vi gick till kanorna. I dom två kanorna högst upp i  ”tornet” (Black Hole och 3G (turbon) var längdkravet 130 men 8åringen tyckte dom var för läskiga så vi satsade på Magic Eye som passade hela familjen. Vi kunde alla åka samtidigt med eller utan ”däck” oftast så blev det utan. Barnen bara älskade denna eftersom dom kunde åka som dom ville och den gick lagom snabbt.

8-åringen tyckte vildforsen var roligast där hela familjen åkte samtidigt men man fick tänka på dom kraftiga strömmarna vilket orsakar ett under tryck i vattnet.

5-åringen tyckte mest om Magic Eye som han ville åka om och om igen hela tiden.

Vi vuxna gillade blandningen och att man kunde åka samtidigt med barnen i sakerna, likaså möjligheten att kunna gå ut i friska luften eftersom det blev väldigt varmt i rutschkanan nästan lite kvavt så friskt syre behövdes.

Vi intog också en härlig lunch i restaurangen som ligger i anslutning till stora simbassängen. Vi alla tog hamburgare som serverades med naturchips men fanns också sallader, husmanskost m.m.

I det stora hela var så är vi väldigt nöjda med besöket och kommer absolut besöka det igen när möjlighets finns.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se