En härlig dag på Kreativum
Annons
Reseberättelse:

En härlig dag på Kreativum

(Sverige, Karlshamn, Kreativum Science Center)

En annorlunda spegel

Reaktionstest

Här gäller det att ha tungan rätt i mun...

Vi hade aldrig hört talas om Kreativum Science Center innan men då vi hyrt en stuga bara en bit därifrån ansökte vi om att bli testfamilj där. När vi sedan läst på lite grann förväntade vi oss ett ställe fullt med experiment och utforskande och tänkte att detta framförallt skulle passa vår äldsta son som älskar att undersöka och testa nya saker.

 

En småmulen förmiddag i början på juli tog vi sedan med oss barnen, William 7 år, Gabriel 5 år och Cornelia 4 månader, dit. Trots att vi aldrig varit där innan var det lätt att hitta dit och väl där fanns det gott om parkeringsplatser. 

 

I entrén möttes vi av en stor luftballong som åkte upp och ner mellan golvet och taket och denna fångade direkt barnens uppmärksamhet. I receptionen blev vi sedan väl mottagna och vi fick veta att Kreativum är uppdelat i fyra olika avdelningar, Människans sinnen, Jorden i universum, Vad jorden ger och Vad människan utvecklat, samt en utedel Kreapark. Två av avdelningarna ligger på gatuplan medan två är på andra våning. Där fanns en hiss och vi flyttade oss lätt mellan de olika delarna även med barnvagnen. 

 

Vi började i delen om våra sinnen och barnen kastade sig direkt in i undersökandet. De testade att sitta på ”spikstolar” och fick känna skillnaden i hur tätt spikarna satt, tävlade i reaktionsspel, försökte känna igen olika dofter och mycket mer. Vi gick sedan vidare till delen om rymden, lärde oss om olika planeter och kollade på stjärnor, innan vi åkte upp till andra våning. 

 

På andra våning upptäckte vi det vi gillade allra bäst med Kreativum, det är verkligen ett ställe där också vuxna kan utmanas och ha roligt. Medan barnen och mamman i familjen gick vidare och testade olika stationer, försvann plötsligt pappan i familjen. Han hade då hittat massor med logiska pussel som han fastnat vid i gott och väl 30 minuter. 

 

Efter dryga två timmar bestämde vi oss för att äta lunch och valde då att testa lunchbuffén. Den var helt ok men pannkakor och korv med bröd som blev barnen favoriter och potatisgratäng och kyckling som vi vuxna högg in i. Kanske lite i dyraste laget för vuxna med tanke på att det inte fanns jättemycket att välja på men ändå helt ok mat. 

 

Dagen vi var där var där ganska mycket folk men det fanns ändå alltid något för alla och det upplevdes inte som speciellt trångt. Var saken barnen ville prova upptagen var det oftast bara att vänta en liten stund tills det blev vår tur. Under dagen fanns det en hel del uppstyrda aktiviteter, båtrace, VR-spel, blue-bot osv. och vi blev alltid vänligt bemötta av hen som skötte aktiviteten. 

 

Vi stannade totalt på Kreativum i över fem timmar och är mycket nöjda med vårt besök. Här fanns verkligen något för alla. Nu bor vi en bra bit därifrån men om vi har vägarna förbi igen skulle vi definitivt komma tillbaka. 

 

 

 

 

 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se