Fart och fläkt på i Kneippbyn
Annons
Reseberättelse:

Fart och fläkt på i Kneippbyn

(Sverige, Visby, Kneippbyn)

Pippi-teater vid Villa Villekulla

Gokart – en höjdare för 9-åringar.

Halfpipe i vattenlandet

Vi är en familj med två vuxna och två barn, 9 och 7 år gamla, som besökte Kneippbyn fredagen 28 juni 2019.

Vi kom till parken vid 11-tiden och stannade till stängning klockan 17. Då vädret var blåsigt och lite kallt, kändes sex timmar ganska lagom. Hade det varit varmare, hade vi lätt kunnat vara i vattenlandet i någon timme till.

I vattenlandet var det för övrigt aningen kallt i vattnet, tyckte vi. Däremot var utbudet av rutschkanor i olika svårighetsnivåer bra. Några av dem, främst Skruven vars skarvar gjorde ont när man åkte, kändes aningen slitna. Men den mer nybyggda halfpipen var maffig och Shark river med sin mörka tunnel var en läskig höjdare. Skönt och praktiskt att kunna basta med utblick när det är lite kallt och blåsigt. Systemet med nycklar till skåpen var aningen omständligt och riskerar att ta mycket tid när det är mer folk i parken.

I sommarlandet fanns många roliga aktiviteter. Främst gillade vi Flying boat (en nostalgitripp för pappa, som älskade samma attraktion på Kabe sommarland i Jönköping under sin barndom), gokart (9-åringen), bergochdalbanan (framför allt 7-åringen), de högkvalitativa studsmattorna och Pippi-teatern, där inte minst poliserna briljerade med akrobatik, komik och skådespel. Höghöjdsbanan utmanade båda mamma och 9-åringen, men vi hoppade över guldvaskningen som kostade extra.

Överlag var skicket på attraktionerna bra. Bergochdalbanan var dock skakig och hade väldigt hårda (och onödigt häftiga?) inbromsningar. Kan tycka att det borde sättas upp ännu tydligare varningsskyltar om detta, då man överraskades under första åket.

Absolut största minuset var radiobilarna, som var direkt farliga. Hela tanken med en sådan attraktion är ju att man ska kunna köra på varandra med rejäl kraft, men att kofångarna av gummi som finns runt hela bilen ska fånga upp och dämpa stötarna. På Kneippbyns radiobilar fanns på sina ställen ingen dämpning alls. När man rände in i varandra front mot front small det stenhårt, då det kändes som att metall träffade metall. Vår 9-åring fick ett rejält skrapsår av bältet och var ledsen efteråt. Verkligen inte acceptabelt med en sådan farlig attraktion. Den borde definitivt tas ur bruk tills bilarna fräschats upp eller bytts ut.

Lunchrestaurangen erbjöd en stabil buffé med mycket bra grönsaksutbud. Både barn och vuxna blev nöjda. Plus också för att påtår ingick när man köpte kaffe i teaterkiosken. Det fanns både fina grönytor och bra bänkbord att sitta och fika vid på olika platser i parken. Även det ett plus.

Köerna var överlag korta under dagen. Egentligen var det bara halfpipen i vattenlandet och gokarten som det var längre väntetid till. Till gokarten skulle man enkelt kunna effektivisera genom att låta barnförarna gör sig redo medan de vuxna kör, och vice versa.

På det hela taget är vi nöjda med dagen. 1200 kronor i entré för en familj under mellansäsong (1400 under högsäsong) är inte hutlöst, men ändå en hel del pengar. Kan tycka att det borde vara öppet en timme till med tanke på det.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se