Annons
Reseberättelse:

Något för alla åldrar

(Sverige, Julita, Julita gård)

Lek i dockskåpet på Skansenmuseet

På muckeljakt med Pettsson och Findus.

Att köra Pettssons traktor var spännande.

Här välkomnades vår familj, bestående av två vuxna och två barn på 2,5 år och 8 månader, varmt i entrén. Vi fick en snabbgenomgång av parkens höjdpunkter och koll på kartan innan vi begav oss.


Vi var där strax efter parken öppnade och eftersom Pettsson och Findus inte skulle vara på plats förrän 11.30 beslutade vi oss för att fortsätta in i parken och började därför att titta på Skansenmuseet och kyrkan. Här fanns även något för barnen och det äldsta barnet passade på att leka med det stora dockskåpet som fanns där medans lillebror sov i vagnen.


Efter det promenerade vi upp genom pionträdgården och tog en runda i trädgårdsbutiken och växthuset. Där passade vi på att kolla in pelargonutställningen.


Vi hade egen picknick med oss till lunch och slog oss ner för att äta den vid ett av alla gårdens utplacerade bord. Efter lunchen bestämde vi oss för att passa tiden till Pettson och Findus muckelrunda vid 12.30. Tillsammans med Pettson och Findus fick vi leta efter mucklor som i sin tur hade frågor till Pettsson. Där fick vi lära oss om bland annat kompostering och återbruk. Mucklorna var utspridda över en ganska stor yta av Julita gård och det blev en hel del promenerande. Vi klarade av att vara med och hitta tre mucklor innan vi avbröt då den främst kanske riktade sig till barn från 4-5 år och uppåt.


Vi gick vidare mot Stallet och Stora huset och fortsatte efter en liten titt till brandstationen för att titta på den gamla brandbilen. Besvikelsen var stor för barnen när dom inte fick provsitta i brandbilen och blev därför kanske mer intressant för oss vuxna.


Sedan återvände vi till Pettssons gård för att leka och titta på hönorna. Främst tyckte 2,5 åringen om köket inne i huset och att köra gårdens stora traktor.

Nu började dock dagen gå mot sitt slut för vår 8 månaders och vi bröt därför upp efter en stund och gick för att sist av allt utforska den nya lekstugan. Här önskade vi att vi inte hade väntat med den till sist för här fanns massa roligt att göra. Här fanns en rutchkana, ett hus med leksaker och utklädningskläder, en snickarbod att snickra i och mycket mer.


Det blev en mycket lyckad utflykt för vår familj. Det fanns något som intresserade både barn och vuxna. Stora grönområden och utplacerade bord och bänkar gjorde det lätt att ha med egen matsäck och annars kunde man äta på både Värdshuset och Caféet. Det var enkelt att ta sig fram med vagn ute och på flera platser även inne. Detta utflyktsmål rekommenderar vi varmt för barnfamiljer då det finns något för alla åldrar.

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se