GeoCenter Möns klint för hela familjen
Annons
Reseberättelse:

GeoCenter Möns klint för hela familjen

(Danmark, Mön, GeoCenter Möns klint)

Stranden

Utsikt ?

Klättra

Pyssel

Vi var två familjer iväg i åldrar från 4-45år. Vi hade en underbar dag. 

Det var lätt att hitta, smidigt att parkera (35:-DK för en hel dag)

Vi började inne i huset med att titta på 3D film  om T-Rex. Småttingarna som inte förstod vad dom sa, tyckte det var roligast när det var dino på skärmen och lite småtråkigt när dom pratade. Oss vuxna tyckte det var intressant att höra.

Sen var vi runt och provade alla grejer vi tyckte var kul. VR-glasögon, pyssel, tittade på många skellet och fossiler, grävde, ritade och tittade. 

Vi gick ut och tittade på den jätte fina utsikten, och tänkte inte att vi var i Danmark men nånstans längre bort. Klättring i träden var kul för 6åringen som inte prövat förut. Vi andra som provat var det var lite besvikna att det inte var flera banor, och längre. Men å andra sidan e det ju inte en klättra park ;)

Efter det var det matdax. Vi hade med oss mat själva, och satt & njöt solen utanför på en filt.

Danmarks längsta trappa på 600 steg, tog oss till stenstranden och det fina vattnet och kalkväggarna. Här tittade vi på jätte många fina stenar och var till sist tvungna att välja vilka vi skulle behålla och ta med hem. Vi trodde att vi skulle bada, men det var alldeles för stenigt. Vi skulle haft badskor på. Det fanns möjlighet för att snorkla för ekstra tillägg, men vi hann inte. Vi hade snorklar och grejer med oss oxå, men tiden gick ;)

Trapperna upp tog sin tid men alla klarade det jätte bra. Klart värt att gå ner och uppleva. Bara det att uppleva naturen runt hela stället var det bästa (vid sol) och det e ju gratis när man har parkerat. Man betalar för det inne, för att klättra och mountainbike (som vi heller inte provade då dom minsta var för små (vi hade et barn på 13 som fick, så vi struntade i det) 

Har man köpt biljett en gång, så kan man göra om det till årskort gratis. Bra om man är i närheten flera dagar.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se