Annons
Reseberättelse:

Barnens Gård 2019

(Sverige, Karlskrona, Barnens Gård)

Våran lilla familj bestående av mig och mina 2 barn på 6år & 4år fått äran att vara testfamilj på Barnensgård strax utanför Karlskrona. Barnens gård ligger utmed väg E22 så det va lätt att hitta dit,  framför allt skönt att slippa massa avfarter och kringelikrok vägar och stressade barn med tuen frågor om när är vi framme.

Vårt första intryck va att gården äratt  väldigt välskött. Det va rent och snyggt runtomkring entren och parkeringen. 

I entren möttes vi av trevlig ung kille, troligvis en somamrjobbare från trakten. Han informerade oss om dagens aktiviteter och vart vi kunde hitta mer info om tider mm. Alla aktiviteter är gratis och ingår i entrepriset. Förutom sandmålning och ponnyridning.   

Innanför servicehuset på Gårdsplanen möttes vi av en stor lekplats. En gammal skördetröska som fått nytt liv där barnen kan klättra och åka skumpiga rutschkanor. Det fanns även en gammal traktor med rutschkana för de mindre barnen. Stutsiga gummidäck, trähästar, linbana, grävmaskiner och gungor. Allt välmålat i glada färger. Ett mycket uppskattat ställe där barnen direkt kunde leka av sig. 

I ansluning till Gårdsplanen fanns traktorbanorna, en stor och en lite mindre där barnen kunde köra eldrivna små fordon. Det fanns även liten tankstation där barnen själva kan lossas tanka sina fordon. Elbilarna va väldigt attraktiva så tyvärr upplevde vi att bilarna snabbt blev urladdade och inte gick att köra.

På gården finns även flera Hoppborgar för de lite större barnen och en liten för de mindre. Det finns även en gigantisk Studsmatta med bra skyddsnät runt omkring. Där barnen kan hoppa sig trötta. 

För de lite större barnen finns en Klätterbana med stockar och rep, lianer och andra klurigheter uppe i luften. Under banan fanns en stor luftfylld madrass.  

Årets nyhet är VR-rummet där man kan utmana varandra i olika banor som man själv väljer på en touchskärm och sedan spelar man banan  på en klättervägg. Modernt och kul för alla som gillar att klättra.  Tyvärr blev det snabbt kö, så tösen hann bara klättra en gång. Men gav tummen upp och hade gärna klättrat mera och testat olika svårighetgrader.                               

Gillar man att tävla och utmana varandra finns även Drängakampen med klassiska grenar som äggkasning, hästskokastning, dragkamp, kuddkrig mm  

På gården finns det även en hel del små söta djur. Man är välkommen att klappa och kela med både kaniner, höns, grisar och getter. Vill man titta  närmare på korna och kalvarna, kan man åka Hölass med bonden upp till hagen flera gånger varje dag.

Vattenlandet passar alla i familjen, stor som liten. Vattnet är uppvärmt så trotts att det vid vårt besök va mulet, blåsigt och till och med regn i luften så frös vi inte. För de lite större barnen finns häftiga rutschkanor som man kan åka med eller utan gummiring. För den som vill ta det lite lugnare kan man välja att flyta med runt i poolfloden. Vattendjupet är ca 120cm.  För de lite mindre barnen finns rutskanorna Ankan och Masken med ett vattendjup på ca 30cm.  I poolområdet fanns enklare utomhusduschar där man kunde skölja av sig både före och efter badet.   Hela området i vattenlandet upplevdes fräscht och välskött. För soliga dagar, fanns det gott om parasoller och solstolar att låna.  

Vi valde att äta i restaurangen. Menyn bestod av enklare husmanskost, som tyvärr va väldigt smaklös och portionerna va inte genomtänkta. Det fanns även en enklare salladsbuffe. För den som vill kan man göra sin egen pizza och grädda den i en liten pizzaugn. Vill man så kan man i entren köpa en så kallad All inclusivebiljett, då ingår entre, valfri mat, valfri glass och fritt kaffe eller fri saft hela dagen.                           Vill man hellre ta med sig sin egen mat, så finns det gott om sittplatser och parkbänkar runt om på gården. I anslutning tilll vattenlandet finns även ett stort grönområde där man kan slå sig ner på en filt. Det finns även en liten grill man kan låna, men man behöver själv ta med egen kol.   

Runt om på gården fanns det gott om toaletter och tvättställ, anpassade även för de mindre barnen. Tyvärr fanns det en avsaknad  av torkappper på flera utav dem. 

 

 Vi i det stora hela är vi väldigt nöjda med vårt besök på Barnens Gård och kommer säkert att återkomma.Det är gott om stora öppna ytor, så man har bra uppsikt över sina barn. För att få ut så mycket som möjligt sitt besök rekomenderar vi en ålder på ca 1-12 år. Det finns såklart aktiviteter för barn i yngre tånåren också men jag tror att det skulle tröttna ganska fort.   

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
Minst 10% rabatt på Interhomes semester- hus och lägenheter
Gratis Fun Slush till barnen!
100 kr rabatt/bokning av minst 3 personer på 2,5 h klättring
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Idre Fjäll
Dalarna
Kneippbyn Resort Visby
Gotland
Tivoli i Köpenhamn
Danmark
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se