Annons
Reseberättelse:

Heldag på tivoli i Köpenhamn

(Danmark, Köpenhamn, Tivolit)

Modiga åkarna av Vertigo

Förväntansfulla i kön

Åka båtar är kul!

En solig sommardag åkte vi med våra fyra barn i åldrarna 9 till 15 år över till tivolit i Danmark. Vi hade en skön dag med många skratt och pirr i magen av alla karuseller. Barnen i 10 till 13 års åldern hittade snabbt en av sina favoriter, Tik tak, och åkte den om och om igen. Denna passar dock inte alla utan bara de som tål snurr och fart. Bredvid denna favorit låg även Galejen, ännu en rolig karusell med fart och pirr i magen. Vill man ta det lite lugnare tyckte barnen i samma ålder om Dragebådene, små båtar att puttra fram på i en liten sjö.

Tonåringarna och de vuxna i familjen tog mod till sig och åkte Deamonen, en kuslig fartfylld bergochdalbana. Detta är inget för den försiktige! Denna karusell är nog tänkt att vara den allra mest otäcka attraktionen på tivolit, men vi hittade en som vi definitivt tyckte var värre. Det var Vertigo! Kan nämna att varken alla vuxna eller tonåringar vågade sig upp i denna, endast de mest tuffa av oss. Den innebar massa fart, upp och ner, svängar och högt upp i luft. Minen på de tuffa efter åket var inte lika kaxigt som före åket om vi säger så....

Bredvid Vertigo låg även Det gyldne tårn, denna vågade några fler i familjen hoppa på. Uppskjut högt upp och sen snabbt ner igen, blev en del skrik på även denna karusell. Sedan vidare till Himmelskibet, en karusell med gungor HÖGT upp i luften. Spännande och inget för den höjdrädda!

Mellan alla åk under dagen fick vi ta pauser med både mat och fika. Fanns gott om matställen, mycket att välja mellan. Överallt fanns det sockervadd, glass, dricka, korv, våfflor, kanderade äpplen och precis allt annat man kan tänka sig. 

Kort och gott så finns det något på tivolit för precis alla åldrar! Ett minus denna dag var tyvärr alla köer. Men det är väl det man får räkna med när man åker dit en sommardag med perfekt tivoliväder.

Av: ()

Hej! Du har väl inte missat tävlingen som ligger ute just nu? Visa »
Annons
 » Tävlingar just nu!
Två stugnätter i valfri stugtyp sommaren 2020
Vinn stugsemester på First Camp Kolmården!
Vinnarlistan »
Populära erbjudanden
15% rabatt på barnkalas med Laserdome
Gratis mjukglass eller Fun Slush!
Gratis läsk (50cl) för alla barn som deltar i Prison Island Borlänge
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Sala Silvergruva
Västmanland
Sörsjöns Äventyrspark
Östergötland
Kläppen
Dalarna
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies