Besök en grotta mitt i Skåne
Annons
Reseberättelse:

Besök en grotta mitt i Skåne

(Sverige, Hässleholm, Tykarpsgrottan)

Hoppborgar

Gruvan

Ingången

En regnig dag åkte vi för att besöka Tykarpsgrottan. Stor parkeringsplats och möjlighet till camping finns för den som kommer långt ifrån. Vi och ca tjugo andra personer kom med på den guidade turen vid lunchtid. För barn som behöver vänta fanns två hoppborgar att leka i vid ingången. I receptionen fanns också bland annat kubbspel att låna. En gungställning eller andra möjligheter till lek hade varit önskvärt för de mindre barnen. 

Väl nere i kalkstensgruvan var det skönt att vi hade tjocka jackor på. Bara vid enstaka tillfällen behövde vi gå med böjda huvuden. Den 40 minuter långa guidningen var bra, rolig och tydlig. Vi fick veta att några kända filmer delvis spelats in i gruvan och att även en ny film är på gång, kanske på en internet baserad kanal eller SVT. Mot slutet fick den som ville krypa igenom en halvmeter hög tunnel, bara tre meter lång och framföra en önskan till tomten!

Efteråt gick vi in i caféet, vi hade med matsäck och fick sitta där inne. Ute fanns det bänkar som man kunde äta vid men inget tak vilket vi skulle behöva eftersom att det ösregnade. Utbudet i caféet var inte så stort, det fanns bara mackor och lite kakor men ingen varm mat att köpa. 

Som helhet ett mysigt besök men inte så mycket mer att göra runt ikring.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se