Sämre än förväntat
Annons
Reseberättelse:

Sämre än förväntat

(Danmark , Köpenhamn, Den blå planet)

Vi hade stora förhoppningar när vi anlände till Den blå planet men ack vad besvikna vi blev. De tre olika utställningarna är jättefina och informativa men för att vara ett renodlat marint ställe så var det inte så stor skillnad mot t ex Universeum som har betydligt ner att både se och göra än vad som bjöds på Den blå planet.

 

Vi åkte med två barn; 7 samt 1,5 år gamla och vi kan rekommendera att yngsta barnet är ca 3 år då det finns mycket branta trappor ner till akvarierna samt att det är ganska mörkt i många delar av utställningarna.

 

I utställning 1, om nordiska vatten, fastnade båda barnen för den stora klippbassängen och alla fiskarna i den. Resten av montrarna tyckte de var tråkiga (de var aningen mörka och svårt att se djuren i). Här finns också en rörbassäng i vilken man får klappa fiskar samt en fotoautomat där man kunde få ett Den blå planet-foto på sig själv. Från våning 1 kunde man även gå ut utomhus till en jättefin lekplats och en vattenbana (ta med ombyte om ni har barn som gillar att plaska i vatten).

 

I utställning 2, om tropiska vatten, fanns en liten ubåt som man kunde gå in i och trycka på en massa knappar, vilket uppskattades. Här kunde man även gå in under ett av akvarierna i en sk sensorisk håla eller få händerna rengjorda av små fiskar.

 

I utställning 3, om oceanen, fanns jättefina koraller från deras egen korallodling att se på i förstoringsglas. Här finns också det stora akvariet med hajar, rockor och sköldpaddor samt tunneln som går under akvariet. Här finns många fina färgglada fiskar i flera olika akvarier samt fin information om koraller och korallrev.

 

Sedan fanns regnskogen med några olika bassänger med bl a pirayor (men de var inte så kul när de inte fanns någon mat att attackera) och så kunde man gå ner en våning för att se livet på bottnen av bassängerna.

 

Vi lyckades med konststycket att inte hitta till restaurangen Tang - hur det nu är möjligt - men vi hittade de två små caféerna som tog 25 DKK för en halvliter vatten.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se