Utflykt till Kreativum Science Center
Annons
Reseberättelse:

Utflykt till Kreativum Science Center

(, Karlshamn, Kreativum Science Center)

Utforskar rymden

Vi hade turen att få åka som testfamilj till Kreativum Science Center och spenderade en eftermiddag där under vår semester. Vi bor ungefär en timmes bilresa bort, men hade inte varit där tidigare. Barnen som följde med är 5 (snart 6) och 8 år gamla.

Kreativum är uppdelat i fyra olika sektioner: Jorden i universum, Människans sinnen, Vad jorden ger och Vad människan utvecklat. Det är stort och det finns många stationer att besöka. Det var en del folk där samtidigt som oss, men det var i princip inga köer mer än till vissa saker. Barnen kunde testa allt de ville i lugn och ro utan att behöva känna stress.

Barnen fastnade ganska snart vid ett spel där de skulle stå i ett handbollsmål och fånga virtuella handbollar. Där hade de nog kunnat stå resten av dagen för det var verkligen uppskattat. Det fanns flera liknande spel, men det med handbollarna tyckte de absolut bäst om. Aja det var ändå inte jättesvårt att locka med dem därifrån, fanns ju så mycket annat att titta på. bl.a. en rymdraket där de kunde åka ut i rymden och läsa om de olika planeterna (den minstas favorit). Andra saker som uppskattades mycket var att styra miniatyrbåtar och skapa jättestora såpbubblor. Den stora fick testa programmera en legobil med trevlig personal som hjälpte till.

Bästa stället var dock utomhus i kreaparken, där kunde de leka med vatten och ännu mer såpbubblor. Där fanns även den storas höjdpunkt, ett Viggenplan som de kunde leka i. De testade även att dra sig fram över vattnet på en liten flotte (föräldrarnas höjdpunkt den dagen var att gunga på resonansgungan). Det fanns massor av sittplatser och det hade varit fint att ha med sig lite fika och bara låta barnen leka runt en stund.

Allt som allt spenderade vi nog ca tre timmar på Kreativum och under den tiden tycker vi nog att vi hann med att testa de flesta stationerna som var intressanta för våra barn. Jag tror att man kan stanna längre om man har lite äldre barn som är intresserade och kan gå omkring själva och läsa och testa saker. 8-åringen kändes rätt så lagom i ålder för hon kunde förstå mycket av det som stationerna ville demonstrera, den lilla kanske inte rikigt förstod så mycket men det är ju många saker som är roliga ändå.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se