Matresa för barn i Paris
Annons
Reseberättelse:

Matresa för barn i Paris

(Paris, EuroDisney)

Musse Pigg EuroDisney

Dag 1. Arlanda - C´d Gaulle
 
En fartfylld bussresa in till Paris och till vårt hotell Bellevue et chariot d`or  som låg på gatan "Rue de Turbigo" litet men hemtrevligt och nära till allt:)
Den dagen får vi lite rolig information om trafik och parisarna; det finns inte en bil utan buckla, för man parkerar så nära varann att man måste knuffa sig ut, man parkerar där det finns plats och bilen är ingen symbol för status. Parisbor äter oftast ute och bor i smålägenheter med få fönster pga, att förr betalades skatt efter antal fönster men dörrarna är gigantiska hi hi.När det är ont om pengar drar man in på allt utom bra mat,till skillnad från en svensk.Jag och grabben avslutar dagen med varm choklad och en croque-monsieur( Ugnsbakad dubbel smörgås med ost och skinka med fina stora pommesfrits och sallad ) och Frankrikes egen öl "Kronenbourg"
 
Dag 2. En matfylld dag.
 
Idag besöker vi La Tour Effel och tar oss till vån.2 (BOKA INNAN RESA)där tar vi kort över Paris och njuter av utsikten..Efteråt går vi ner till parken och vår guide som bjuder på picknick (vin,dricka,ostar,lufttorkad skinka,baguett,kex,plommon,)underbart gott samt lite vila och goa skratt. Nu vidare till kloak museét för att visa att Paris har ett bra vatten och resan bygger lite på "filmen Råttatouli" men snabbt vidare till Frankrikes äldsta varuhus  Bon March och träffa Fredrik Eriksson stjärnkocken,där visar han bra mat och lyxiga godbitar av det mesta. Jag shoppar loss med grabben och det blir Jordbubbar,chookladbakelser,Hallon tarte samt öl, blir bra att kvällfrossa på.Nu har vi några timmar ledigt innan middagen så vi tar metron till varuhuset Lafayette och Le printemps för att kolla in leksaker. Vi kommer lagom till Middagen som är på resturang Le Petit Bofinger,där serveras en 3 rätters med vin ( inbakad getost på krispig salladsbädd ,  Hellaxrygg med potatisgratäng och vinsås , apelsin-och grapeklyftor i kall lag ) Barnens middag: (  ? , fisk eller hamburgare med potatischips och sallad , glass med sås )Jag och grabben tar oss vidare till en annan liten myshörna och avslutar ute kvällen med varmchoklad och öl. När vi sitter i sängen och pratar kom vi ihåg dagens inköp och det blir såklart Nattfrossa, Ljuvligt gott:)
 
Dag 3. Matlagning med Stjärnkocken Fredrik
 
Fredrik möter oss i foaljen och vi går till marknaden för att göra dagens inköp till matlagningen,så fina råvaror har jag sällan skådat och det vattnas i munnen.Vi passar på att ta en fransk specialite crossiant med chokladstavar.Vi har egen tid nu så vi tar oss till rörhuset POMPIDÅ och kollar utsikten därifrån och njuter av torgets aktiviteter. Sen blir det Pizza vid Sacre Cour och vi tar oss upp via trapporna som är 222st. Till hotellet och gör oss klara för dagen uppgift som ska äga rum i Svenska klubbens resturang på Rue Rivoli med gigantisk utsikt. Barnen gör middagen själva med Fredrik(fast man kollar och fotar så mycke man vill)och vi vuxna blir bjudna på  fina viner och ostar av god kvalite.Barnen tyckte det varså roligt att laga mat med en stjärnkock och de hade lärt sig jätte mycke bra tips.De fick en bok med recepten och ett skrivet meddelande av Fredrik som minne,samt stående applåder av oss alla.
 
MATEN SOM TILLAGADES VAR:
förrätt:     Ratatouillesoppa med olivbaguette.
varmrätt:  Rosmarin- och dijonsenapsbräserad majskyckling med färska stora sparris och potatischips.
efterrätt:  Smörtartalett med chokladcreme och säsongens bär jordbubbar.

Dag 4. Båttur på floden Seine
 
Idag går vi och besöker kyrkan Notre Dame samt tar oss ner till floden Seine, för att gå på båten som tar digrunt tillde flesta sevärdigheterna,(vill du veta alla skriv till mig) vi går av vid CHAMPS-ELYSÉES  där lunchar vi på en uteservering ( pasta carbonara och mycke parmesanost )nu ska vi promenera fram till triumfbågen så mäktig den var och smyckad med massor av fin konst. Sedan tar vi metron till MONMATRE och konstnärstorget för att bli avmålade och frossa i glass ( egengjord kokosglass och Körsbärsglass ) Det sista vi kollar in idag blir LOUVRE med glaspyramiden.
 
Dag 5. EURODISNEY
 
Tjohoo vad man kan bli lekfull på nytt, jag och grabben lär oss "fast pass" och sen åker vi utför många gånger.. Vi leker även i parkerna discovery och adventure. Det stora uppträdandet med Musse och gänget drar igång benen och vi är så upprymda hela vägen hem till Sverige och Arlanda igen.
 
Jag och grabben tycker om Paris men man behöver fler dagar på EuroDisney för att hinna allt.
  
Researrangör : Temaresor       Flygbolag:Air France
 
 
Ps. Det var många fler sevärdighet som vi såg under våra promenader till resturanger osv, men jag har inte skrivit upp dem här,Ds
 
Temaresor skickar även en reseberättelse om allt vi sett och gjorde tillsammans, fin service tycker jag.
 
En äkta fransk middags kväll kan se ut såhär:
 
Det lilla glaset före maten betyder mycket för en franskman , Prova gärna apertifen Cynar (gjord på kronärtskockor)lite speciell
 
Nu till förrätten som kan vara många specialiteter, men frankrike gör otroligt goda soppor till det tar vi ett lokalt vin(dessa viner tål inte att transporters och framställs ofta i så liten mängd att de måste provas på platsen) lite kul och udda
 
Nu vill man äta varmrätten som kan vara även den en specialitet,men fisk är ett viktigt inslag i det franska köket,med en välsmakande sås. Vi fortsätter med vin gärna franskt eller lokala sorter

 
I frankrike serveras ost mellan huvudrätten och desserten
och du kan välje mellan ex. 3 ostar, ostpaj, varmostsmörgås, ostsufflé  och till det mera vin
 
Nu har vi kommit till efterrätten som en fransman gärna avslutar med frukt eller glass, till det föreslår jag fruktbrännvin som ( quetsche=plommon, calvados=äpple, kirsch=körsbär, poire williams=päron )
 
Det bästa sättet att runda av en god middag är att smutta på en fin cognac till kaffet 
 
Fransmännen sitter gärna länge till bords. Gör som de alltså ta god tid på Er när ni går på restaurang
 
                                       * BON APETIT*

 
 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se