Annons
Reseberättelse:

Julita gård

(Sverige , Julita , Julita gård )

Findus matar fåren

Vid sjön

Äppleodlingar

I mitten av juli besökte vår familj Julita gård. Vi består av två vuxna och en 2-åring. Julita ligger vackert och gemytligt beläget och att hitta hit var inte svårt. Vi var här en torsdag och då fanns det gott om parkeringar. Vi började vårt besök med att ta reda på lite mer om gården och vad som fanns att äta. Vi beslutade oss för att äta på BBQ:n precis utanför entrén då cafet på gården inte hade det sortiment vi önskade. Här fick vi äta fantastisk egen rökt lax och kyckling med spännande alkoholfria drycker till. Mums. 

Inne på Julita gård började vi att besöka barnens gård där Pettson och Findus håller till. Mysiga små inredda stugor i sann Pettson och Findus miljö. Pettson visade hur han tvättar sina kläder och Findus berättade för oss vad fåren heter. Det fanns olika aktiviteter som Pettson och Findus bjöd på under dagen där bland annat matning av djuren var populärt. Hos Pettson och Findus fanns en gamal liten traktor, trähäst och styltor för de äldre barnen. Man kunde också utmana varandra i dragkramp och titta på får och höns. 

Julita gård är stor och bjuder på en mängd vackra trädgårdar och odlingar. Vår 2-åring tyckte det var väldigt roligt att springa omkring bland alla äppleträd och de labyrintiska odlingarna. Ståtliga byggnader med vackra trädgårdar fanns att beskåda och man kunde även gå på visningar av dessa. 

Vi tog oss självfallet ner till vattnet där en gammal brygga med vita bänkar fanns att sitta på. Som taget ur Madicken. Här var utsikten väldigt vacker och det fanns ett behagligt lugn. Denna dag var det inte jätte mycket besökare på gården vilket gjorde att man hade mycket egen tid, till nästan allt. 

Mot slutet av besöket gick vi till pionträdgården och man kunde känna doften av dessa pioner på lång väg. Tyvärr var nästan alla överblommade men doften fanns definitivt kvar. Vill man njuta mycket av blommor bör man besöka Julita gård tidigare på säsongen. 

Vi åt som sagt på restaurangen utanför men om vi besöker Julita gård igen så kommer vi säkerligen plocka med picknick istället. Gården bjuder på så många mysiga platser att slå sig ner på och bara njuta. 

Vill man kan man också besöka trädgårdsbutiken och köpa med sig blommor och annat smått och gott hem till sin eller någon annans trädgård. 

Jag upplever att Julita passar alla åldrar men större delen kanske uppskattas av oss vuxna. Dock njöt våran son väldigt mycket av att springa runt bland odlingarna och besöka Pettson och Findus. Lite äldre barn kanske dock blir lite rastlösa. 

Har man blöjbarn så rekomenderar jag byte vid huvudentrén. Där fanns toaletter med skötbord men tyvärr hittade jag inte det inne i parken. Men jag kan ha missat att hitta dem. Vid huvudentrén finns också en souvernirbutik och mer information om gården. 

Vi hade med vår barnvagn och upplever inte det som särskilt svårt att ta sig fram med den. Det är grusvägar hela vägen så lite skuppit är det absolut, men det gjorde oss ingenting. 

Är man picknicksugen och intresserad av odling så rekomenderar jag ett besök på Julita gård. Barnen har underhållning hos Pettson och Findus och djur är ju alltid trevligt att se, eller hur? 

 

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
Fri entré för ett barn per familj på Hagadal sim- och sporthall
20% rabatt på entrén till Nordsøen Oceanarium
Upp till 20 % rabatt på Stena Line
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Aalborg Zoo
Danmark
Furuviksparken
Gästrikland
Astrid Lindgrens Värld
Småland
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se