Testfamilj - En heldag på Exploria Center!
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj - En heldag på Exploria Center!

(Sverige, Stockholm, Exploria)

Simulatorn - fotboll

Laserarenan

Trampolinlandet

Vi åkte till Exploria Center när det öppnade kl 10 (en vardag) och gick ut igen efter 8 timmar, då va vi helt slut efter en hel dag med mängder av aktiviteter. Vi va en familj på 3 barn och 4 vuxna. Barnen i åldrarna 4, 6 och 7 
år. 

Leklandet
Vi började dagen i leklandet. Vi hängde av oss och tog av oss skorna innan vi gick in. Det fanns ett rum precis intill där man kunde förvara sina saker. Det va skogräns och ett måste att ha strumpor på även om man bara skulle sitta och titta på. Leklandet bestod av en del med djungeltema, ett med undervattenstema och ett med islandskap. 

Det fanns bland annat rutchkanor, klättring, hinderbanor och trampoliner i varje del. Vi vuxna tyckte att undervattenvärlden va roligast då det fanns ett piratfort (Softballarena) där man kunde skjuta skumbollar på varandra. Här fördes barnen och de vuxna enkelt ihop till en gemensam lek som bestod av pirr och skratt. 
Barnen tyckte att islandskapet va roligast då den hade en rolig tunnel, labyrint, snögrottor och en pulkabacke. 
 

Positivt med leklandet: Det va stort och rymligt. Vuxna kunde sitta på stolar med bord och även bänkar som va placerade strategiskt så man enkelt kunde ha uppsikt över barnen när dom lekte. Det fanns gott om plats så man behövde inte trängas. Det fanns en vattenfontän för törstiga barn med plastmuggar. Cafeterian va intill så man kunde ta en lätt paus i leken men ändå inte gå ifrån leklandet som kan göra många barn ledsna. Supersmart! Slushen va supergod med många olika smaker och lekfulla fägrer på muggarna. Glass i stora lass med mängder av olika topping! 
Leklandet passar bäst för barn mellan 3-10 år.

Negativt med leklandet: (Islandet) det var ingen som helst fart i "Tubby Slide" kanan. Ringarna som man drar upp för backen va tunga och de flesta va blöta i botten som gjorde att barnen blev blöta om rumpan. Barnen tyckte dock inte att upplevelsen va värt de tunga uppdragandet av ringen. 
En av de "läskigaste" kanorna i undervattenvärlden va avstängt (öppnade inte föräns kl 12 då en personal måste vara närvarande). Det orkade inte våra barn vänta på så den delen fick vi hoppa över. 
Det va suuuupervarmt i lekhallen trots jättemycket ventilation!

Efter leklandet åkte vi hissen ner till aktivitetscentrets andra del. Där fanns det Bowling, simulatorer, gokart, biljard, laserdome och shuffleboard samt restaurangen Pinchos!

Bowling
Vi delade upp oss på två banor (man kunde spela 5 st per bana). Barnen på en bana och vuxna på den andra. På skärmen skrev man själv upp sitt namn, kön, och ifall man skulle ha skydd mot rännan och man kunde även ta kort på oss spelare. Man kunde se statistik medans man spelade vilket va superkul! Banan va modern och trevlig. Skorna va fräscha och man behövde ta en storlek mindre än vad man brukar ha. Till barnen fanns även en kana för dom minsta att släppa kloten från. Passar barn från 4 år och uppåt.

Simulatorn
Det fanns tre olika. Fotboll - skjuta på mål, golf och en skjutbana. Golf va svårt för barnen och fotbollen måste man kunna sparka rätt hårt för att man ska kunna göra mål. Dock va målvakten inte så duktig heller när vi vuxna testade. Det som va roligt med fotbollen va att man kunde se vilken hastighet man hade. Fotboll passar för barn från 6 år, golf för lite äldre om man inte är van golfare. Skjutbanan testade vi aldrig med den såg roligast ut och skulle säkert passa från 6 år också. Det sämsta va att man inte kunde se hur mycket tid man hade kvar att spela för.

Laserarena
Vi alla va överens om att detta va det roligaste på hela Exploria! Vi hade arenan i 10 minuter (längre än vad man tror att det är). Vi delade upp oss i två lag. Blåa laget och röda laget. Västarna vi bar va lagom tunga att vår fyraåring även kunde bära den utan problem. Vi sprang runt som tokar i rummet som va fullt av väggar och labyrinter, fönster och gömmor så man kunde få in en perfekt träff på motståndaren. Vapnet registerade poängen och lamporna på västen slocknade i 3 sekunder när man blev träffad. Vi alla skrek, gömde oss, sprang, skrattade, jagade, smög och svettades som galningar. Det här är ett måste om man ska till Exploria!
Ålder från 4 år och uppåt.
 

Gokart
Detta fick inte barnen testa. En stor besvikelse kan jag lova! Minsta längd är 145 cm för att kunnan nå ner till pedalerna i bilen. Men vi vuxna hade kul! Under hjälmen fick man sätta på se en slags mössa (som liknade en sjukhusmössa) för att hjälmen skulle hållas fräsch. Bilarna gick på el. Man kunde inte köra om en annan förare. Men det gick fort och man fick köra i 8 minuter. Krockade man kunde det göra lite ont i kroppen då man inte är beredd på krocken. Annars va det här riktigt roligt för de äldre! De som tittade på kunde se bilarna på en skärm och se statusen och vem som körde snabbast. 
Från 145 cm och uppåt.

Ett tips om man vill testa olika aktiviteter på den nedre delen av centret är att boka upp sig på de olika banorna. Annars kan det enkelt bli att man får vänta länge eller inte få testa det alls. Så är ni sugna på gokart, simulatorn, bowling och laserarenan gå till "disken" och prata med personalen och boka en tid för era aktiviteter. Emellen aktiviteterna kan man stanna kvar och ta en paus och äta lunch eller middag på Pinchos.

Senare åkte vi upp till den första delen av centret igen. Här fick barnen testa trafikskolan, barnskolan, dinolandet och trampolinlandet.

Trafikskolan
Man köper en biljett (40kr/barn) för ett åk i cafeterian. Här fick barnen tyvärr vänta i 5-8 minuter innan ett nytt gäng barn kunde testa trafikskolan. Här va det också elbilar men dom gick otroligt långsamt. Vissa bilar gick lite snabbare om man hade tur men annars va det löjligt långsamt. Men bra för de mindre barnen. Barnen åkte bara runt, runt och runt.. När det va klart fick barnen ett körkort som bevis på att dom har klarat körskolan. Passar från 2 år (med en vuxen) upptill 5-6 år. 

Brandskolan
Här däremot va mycket roligare! Samma pris som trafikskolan. Här fick barnen klä på sig brandjackor, stövlar och hjälm. Larmet om en brand gick och barnen fick sätta sig i den stora röda brandbilen där en kunde köra och flera barn kunde sitta vid pumparna på bilen och pumpa så mycket dom kunde för att brandbilen skulle börja åka. Väl framme vid huset som brann fick vi vuxna hjälpa till att pumpa vid stationerna och barnen fick hålla i vattenslangarna och spruta riktigt vatten på fönstererna på huset som brann. Det såg verkligen verkligt ut med branden innanför och hur det slocknade och fortsatte att brinna. När branden va släkt fick barnen åkte med brandbilen tillbaka till stationen igen där de fick testa åka nerför en brandstång och fick ett ståtligt diplom! 
Så väljer man mellan trafik eller brandskolan så är brandskolan så mycket mer värt! Från 2-3 år och uppåt. 

Dinosaurielandet
Trevligt och ett ställe där man kunde gå runt och varva ner sig lite samtidigt som man tittade på dinosaurierna. Här kunde man lära sig lite om de olika djuren, se hur stora dom va, se på film och när dom levde. Vissa dinosaurier va rörliga och hade ljud. Man kunde också se gamla fossiler och även gräva fram fossiler på egen hand i en sandlåda.

Trampolinlandet
Nu va nästan all vår energi slut då detta va det sista vi prövade på innan vi åkte hem. Det fanns olika delar. En stor del med många mindre trampoliner som man kunde studsa emellan och även upp på väggarna.
En större trampolin för att kunna hoppa upp lite fart för att hoppa ner i en stort hav med skumkuddar!
En inhängnad del där man kunde spela slamdunk med boll i korg. Och sen en del där man kunde hoppa från en högre del till en trampets och sen ner i skumkuddehavet! Mycket skön musik och trevlig personal som var angagerad.
För att hoppa här måste barn under 12 år ha med sej en vuxen in. Alla som hoppar måste ha halkfria strumpor på sej! Har man inga egna med sej kan man köpa ett par i cafeterian för 29 kr. Finns för små barn till vuxna. 

 

Roligast: Laserarenan
Tråkigast: Att det va suuuupervarmt på hela stället! Drick mycket vatten!

Övrigt fanns det gott om toaletter som va fräscha, handikappstoaletter och amningsrum. Dricka, fika, en enklare lunch och även en större lunch eller middag. På leklandet om man inte är den mest aktiva föräldern fanns det en gratisapp man kunde ladda ner samt få låna en gps-klocka så man hela tiden kunde se vart i centret barnen eller barnet höll hus någonstans. 

Barnen ger Exploria center 10 poäng av 10! Lätt värt pengarna för en hel dag fullsmäckad med skoj!

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se