Annons
Reseberättelse:

Testfamilj

(Sverige, Orsa, Orsa rovdjurspark)

Isbjörn

Snöleopard

Björn

Vi (2 vuxna och 2 barn på 13 år) var till Orsa rovdjurs park troligtvis en av de varmaste dagarna i sommar. Det gick trots värmen riktigt bra. Det finns kiosker att köpa vatten/läsk eller glass/något ätbart på flera ställen i parken. Vill man ha fika med själv finns det ställen att sätta sig. Man kan även gå ut ur parken till Toppstugan (scannar biljetten för att komma in igen) där finns det också mat och dryck.

Nästa besök försöker vi ta en dag som är lite svalare/lite molnigt då både vi och djuren har lite mer fart i benen.

Vi såg flera björnar i olika hägn. En hona med 3 ungar som busade omkring. De små blev snabbt barnens favoriter. Vi såg även 2 tigrar, 3 snöleoparder och 2 isbjörnar. Precis som vi var de lite slöa i värmen och låg och vilade när vi var där. De enda som det var lite fart i förutom honan med 3 ungar var isbjörnarna som badade och dök.

Det är inte så lätt att se alla djur då det är stora hägn med en hel del skog, men det tycker jag är bra så att djuren får en så bra miljö som möjligt. Man får ha tålamod och titta ordentligt. Kan vara bra med kikare ibland.

Det finns lite olika aktiviteter för barnen på vägen förknippade med olika djur. De flesta passar från mindre till lite större barn.

Parken i sig ligger på ett berg så det blir en del uppför och nerför. Rekommenderar att man tar vänstra vägen upp så att man får den brantaste backen på väg ner. Det finns en fyrhjuling med vagn som man kan köpa biljetter till för att slippa gå i backarna. Vet inte pris då vi gick.

Sammanfattningsvis så hade vi en trevlig dag i parken och barnen var mer än nöjda.

Tack för mig

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
100 kr rabatt/bokning av minst 3 personer på 2,5 h klättring
50% rabatt på entrépriset för barn (5-17 år)
Fri entré för 2 barn per betalande vuxen på Söderhällgården
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Givskud Zoo
Danmark
Tropikariet
Skåne
Daftöland på Daftö Resort
Bohuslän
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se