Annons
Reseberättelse:

Museum besök i Köpenhamn

(Danmark, Köpenhamn, Ripleys Beliveit or not)

Entrén Ripleys Believe it or not

The Mystic Exploratorie

HC Andersen Eventyrshus

Hej,
Nu ska jag berätta hur det gick till när vi åkte iväg som testfamilj till Danmark.
Vi, alltså en familj bestående av maka, make samt våra två pojkar på 10 och 12 år, åkte tidigt en fredag morgon från Sölvesborg i Blekinge mot Danmark.
Vi valde att köra med bilen, dels för att det skulle vara trevligt att åka bil över Öresundsbron och att vi var lite osäkra på avståndet till alla fyra museum.
Det var fel gjort av oss, vi skulle aldrig tagit bilen! Vi skulle valt tåget och därefter Taxi.
Vi körde och följde GPS:en och hamnade på enkelriktade gator, vägarbeten, rakt utanför tivoli vid tågstationen och allt blev kaos.
Efter många turer hittade vi ett Parkeringshus där vi parkerade.
Från parkeringshuset tog det bara 5 minuter att gå.
Vårt första stopp var museum Ripleys believe it or not. Ett litet ställe utifrån som man lätt går förbi om man går på fel sida av gatan.
Entrén var trevlig med musik, och några roliga figurer som mötte oss. Vi betalade och gick in, möttes av många artiklar och utklipp på konstiga människor och djur. Roliga tokiga montrar med människor och djur man aldrig kunnat ana att det har funnits. Fanns saker att testa vilket grabbarna tyckte var roligt. Toaletten var stor och rymlig och fräsch. Lokalerna var helt okej i storleksform även om det var mörkt med smala gångar i vissa avdelningar. Det fanns många trappor, några hade smala barnvagnsramper bredvid och någon hiss såg vi inte till.
Allt stod på engelska/danska eller tyska så svårt för barnen att hänga med även om de tyckte det var kul. Jag kan dock tycka att det kanske var lite väl mycket från det förflutna och att det nog finns märkliga människor och djur som borde varit med längre fram i årtalen.
Men överlag var det en trevlig runda och rolig att se och läsa om som tog oss ca 1 timme att gå igenom.

Precis efter utgången och i samma byggnad lägger man i polletter man fått i kassan. Dessa polletter är viktiga för att kunna se nästa museum.
Här var det HC Andersens eventyrmuseum, detta hade jag sett fram emot att få se och lyssna till alla fina saker och försvinna in i en riktig sagovärld. Tyvärr blev jag grymt besviken, allt var som en spöktunnel, svarta smala gångar, trångt och varmt. Upplysta montrar med några figurer i, kändes stelt och slitet gjort. Man kunde lyssna på berättelser i varje monter, man valde då mellan Danska/Tyska/Engelska och en mekanisk enformig röst gick igång i 3 minuter.
Grabbarna gick bara rakt igenom och tyckte det var trist, yngsta sonen är dessutom mörkrädd och gick med lampan på mobilen tänd. Det gick fort för oss 10 - 15 minuter sedan var allt över.
En riktig besvikelse var detta, tyvärr.

Väl ute från byggnaden och dessa två museum så hade vi ju två kvar.
Men först lunch vilket föll på Burger King precis bredvid. Perfekt!

Efter det var det dags att ge sig iväg rakt igenom hela ”ströget” bland alla människor, det var trångt, varmt och det var en bra bit att gå ändå. En sträcka som skulle ta ca 10min tog istället 20 minuter för oss.
Världens längsta man stod utanför entrén så det var inga problem att se vart det låg, många människor som stod och fotade precis utanför.
Vi visade upp våra tidigare betalda biljetter och gick in på Guinness World records museum nästan genast möttes vi av en otroligt hög volym som kom från en boxboll att smascha, det small och dånade om den. Alla övriga aktiviteter att prova var i samma rum men försvann i dånet av denna boll. Dock kändes detta lite som en upprepning av vad vi redan sett, långa mannen, korta mannen, fula kvinnan, tjocka gubben. Först var det häftigt att man kunde prova en massa saker men många var slitna och trasiga, fungerade inte som de skulle, det var otroligt varmt där inne och väldigt mycket folk.
Svårt att komma till ordentligt för att se och prova, blev lite kö till somliga saker.
Mycket var tidningsurklipp på väggarna och inte mer än så. Mycket av texten var kopierad från böckerna. Var ju lite trist tycker jag.
Det var smala trappor och smala gångar. En liten toalett som hade sett sina bästa dagar.
Grabbarna tyckte dock det var jättekul att prova det som gick att prova men tröttnade rätt fort ändå när det inte gick. Det hela besöket tog 45minuter för oss

Utgången ledde till trapphus där man gick ner för 4 trappavsatser som ledde ut på en innergård. Där fick man upp för en trappa och in i nästa byggnad för att komma in och se The Mystic Exploratorie.
Även här gällde det att stoppa i polletter och ta sig igenom snurrande smala gallerentré dörrar. (typisk dörr vid badhus, tivoli)
Här var det mörkt som i ett spökhus, väldigt smal gång att gå igenom, det fanns inte alls mycket här att se och göra. Elektriska stolen kunde man prova, ropa ner i en stor ekobrunn, hälsa på sig själv och se upp-och-ner-vända rummet där man går på väggen istället för golvet.
Alltihopa var väldigt litet och det var inte mer än så. Toalett såg jag inte till och det var fortfarande trappor och ingen hiss.

Ute igen kom vill till bakgården och sedan rakt ut på ”ströget” i vimlet. Vi valde att ta oss till bilen och köra mot Sverige igen.
I bilen pratade vi om vad vi sett och gjort och vi kom fram till att detta kunde gjorts så mycket bättre än det var, att ställena är slitna och behöver rustas upp och att de kunde ligga på samma ställe och inte som nu långt ifrån varandra.
Vi kom även fram till att man inte kan ha barnvagn eller blöjbarn med sig, det finns inget skötrum och det är för många trappor. Rullstolar går absolut inte att komma in med.
Äldre barn som kan läsa och förstå Danska/Tyska/ Engelska har säkert mer glädje av det än våra grabbar som endast förstår vissa ord. Det blir ju tröttsamt att stå och översätta alla utklipp som finns.

Om man nu vill åka dit och se allt så finns det olika typer av biljetter att köpa och välja mellan.
Alla 4 museum för 215DKK
Väljer man Ripleys Believe it or not + HC Andersen så betalar man 125 DKK
Väljer man Guinness World + The Mystic exploratorie så betalar man 125 DKK
Barn från 12 år går som vuxen och biljetter via internet är billigare.

Men tyvärr var detta inte något för oss och vår familj, visst vi hade en trevlig dag och det blev ett äventyr men jag hade aldrig betalat så mycket för inträde till detta. Det är på tok för dyrt för vad man får för pengarna. 
För äldre barn som kan språken är det väl okej, men för yngre barn passar det inte enligt oss. 

Vi tackar Barnsemester för att vi fick vara testfamilj åt er.
 

Av: ()

Hej! Du har väl inte missat tävlingen som ligger ute just nu? Visa »
Annons
 » Tävlingar just nu!
Två stugnätter i valfri stugtyp sommaren 2020
Vinn stugsemester på First Camp Kolmården!
Vinnarlistan »
Populära erbjudanden
3000 kr rabatt per vuxen på familjeresa till Beijing
90 DKK rabatt per entrébiljett på LEGO House
1 st extra åk vid köp av 5 åk på Rättviksbackens sommarrodel
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Leksand Sommarland
Dalarna
Liseberg
Göteborg
Gröna Lund
Stockholm
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies