Annons
Reseberättelse:

Orsa Rovdjurspark

(Sverige, Orsa, Orsa Rovdjurspark)

Björnskallar vid entrén

Polarhuset vid isbjörnarna. Här fanns även en lekplats

Vi kom till parken kl tio, när de öppnade. Jättestor parkering, toppen för både bilar och husbilar/husvagnar eller bussar. 

Skumpig väg dock, så man fick ta det lite försiktigt. 

Det var varmt, jättevarmt, men eftersom vi kom så pass tidigt, hade vi tur och fick se många djur. 

 

Vi som åkte var en vuxen, en 10-åring, 1 14-åring och två glada pensionärer. 

Mottagandet var jättefint. Jag hade inte förstår hur stort det var. Café m lättare förtäring vid ingången, samt väl inne efter entrén, fanns massor med information, uppstoppade djur, beskrivningar, ”ljud-lådor” och ”känn-vad-som-finns-här-i-lådor” (barnen kände, mamman vågade inte ?) 

vi tog vägen upp till vänster och hamnade hos järven. Vi hade inga förhoppningar alls att se den, men denna järv var riktigt rolig och visade upp alla sina konster. Han klättrade i träden, bar pinnar och sprang och visade upp sig till vår stora förtjusning. 

Vi fick se isbjörnar, kodiakbjörn och brunbjörn. Leoparder som sov i skuggan (nu började det bli riktigt varmt, och svårt att se djuren) 

det är många upp- och nerförsbackar, lämpar sig kanske inte för barnvagnar och rullstolar, men det fanns möjlighet att åka med Nalle-taxi för 50kr/pp. 

 

Vid de flesta hägn fanns jättefina informationstavlor om djuret, och foton så man visste vad man skulle kika efter ?

det fanns också kiosk med glass och dryck bla efter vägen. 

Vi stannade vid flera rastplatser pga värmen, och det tog oss ca 2,5 timmar att gå runt. (Vi missade en sväng med tigrar men pga solen i zenit orkade vi inte gå runt i uppförsbacken igen.) 

 

vi är jättenöjda med denna utflykt och lyckliga över att ha fått se nästan alla djur i parken och ändå inte vid matning. 

jag kan tänka mig att det är roligast för barn från 5 och uppåt, som ändå kan ha ett hum om att man inte ser alla djur eftersom de har så stora ytor att röra sig på, och att de också kamouflerar sig i naturen. 

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
20% rabatt på entré och guidad visning i Tykarpsgrottan
Gratis Fun Slush till barnen!
Alltid minst 10% rabatt på allt boende hos Sembo
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Kolmården
Östergötland
Tropikariet
Skåne
Sagolandet Tomteland
Dalarna
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se