Dagsutflykt till Kreativum Science Center med alla barnen, morfar och kusiner - ett lyckat besök!
Annons
Reseberättelse:

Dagsutflykt till Kreativum Science Center med alla barnen, morfar och kusiner - ett lyckat besök!

(Sverige, Karlshamn, Kreativum Science Center)

Alla kan vara med och upptäcka på Kreativum!

Spännande med såpa!

Att köra bil var en favorit!

En mulen julidag åkte jag med barnen (1, 9 och 12 år) och deras morfar till Kreativum. Även två av barnens kusiner och deras mamma hängde med. Vi hade alla (utom ettåringen) varit där tidigare och såg väldigt mycket fram emot besöket.

Vi kom dit strax efter att de öppnat  och redan i kassan blev vi väldigt trevligt mottagna av personalen som informarerade om dagens speciella aktiviteter. Där var inte särskilt mycket folk när vi kom, men det fylldes på rejält under dagen. Trots det blev det aldrig särskilt långa köer eftersom det finns så väldigt mycket olika saker att testa och undersöka. Vädret klarnade upp och solen sken ute vilket säkert bidrog till att det blev ganska varmt och kvavt på andra våningen. 

Kreativum består av fem olika upptäckartorg med olika teman och vi besökte dem alla. Först i "Människans sinnen" fick vi möjlighet att testa våra sinnen och reaktionsförmåga. Därefter gick vi vidare till "Jorden i Universum" där vi upptäckte och lärde oss mer om jorden och planeterna. Särskilt spännande var det att köra rymdraket. Nästa upptäckartorg var "Vad jorden ger" och "Vad människan utvecklat". Vi testade att göra eget papper, provade att köra bil, skogsmaskin, lärde sig om fotosyntesen och mycket mycket mer. Extra kul tyckte barnen det var när de fick göra egna båtar av mjölkpaket och sedan tävla mot varandra på tid i en särskild bana. Innan vi fortsatte vårt äventyr ut i "Kreapark" lunchade vi i "Kreaficum" ett litet café med en enkel buffé, baguetter, sallader, kakor m.m. Ett extra plus var att de kunde fixa glutenfria pannkakor till sonen med celiaki, däremot var inte buffén nåt för honom med tanke på kontaminering och där fanns inte heller mycket annat för honom att välja på. Eftersom fiket är litet och ligger mitt i byggnaden blev lunchen lite stimmig. Det finns även möjlighet att äta medhavd mat i ett eget rum eller utomhus. Efter lunchen var barnen ivriga att fortsätta upptäcka och utforska de olika statitionerna och efter en stund var det skönt att komma ut en stund i "Kreapark". Även om parken inte är så stor fanns det massor som barnen kunde göra. Många aktiviteter såväl inomhus som utomhus görs med fördel tillsammans vilket främjar samarbete, sammanhållning och gemenskap.

Efter en stund ute i solen och värmen passade det fint med en glass innan barnen fick möjlighet att gå tillbaks till stationer de ville göra igen eller till stationer de hoppat över eller missat. Med en ettåring som kräver mycket fokus och uppmärksamhet var det perfekt att Kreativum är lagom stort för att kunna de större barnen röra sig på egen hand dit nyfikenhet och intresse lockar. Även om det inte fanns särskilt många aktiviteter som riktade sig till mindre barn så var lillkillen nöjd hela dagen och roade sig med att upptäcka på sitt sätt och följa syskonens upptåg. Vi var alla överrens om att Kreativum passar bäst ungefär från när man börjat skolan men att det inte finns någon övre åldersgräns. 

Efter cirka fem timmar var vi alla väldigt nöjda och lite trötta. Hade barnen fått bestämma hade de säkert velat stanna ännu längre. En fördel är att man får gå ut och in som man vill den dagen man har köpt inträde för, vilket är perfekt om man vill ta en paus. I bilen hem blev det fortsatt mycket snack om alla upplevelser under dagen. Barnens favoriter var att köra bil och att vara målvakt. Många aktiviteter går att genomföra i någon tävlingsform vilket uppskattades av våra barn. Under dagen som vi var där uppmärksammade vi att personalen hade ett väldigt treligt bemötande gentemot både barn och vuxna. De var även snabba med att hålla iordning, förbereda och fixa till stationer så att de hela tiden var redo att upptäckas och utforskas.

Vi återkommer väldigt gärna till Kreativum igen och rekommenderar absolut andra nyfikna familjer att göra ett besök!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se